Elit Vetlanda har gjort klart med den nykorade världsmästaren Tai Woffinden. Den 23-årige britten återkommer därmed i den svenska elitserien efter en säsongs uppehåll och förstärker ett redan starkt lag.  Samtidigt har ryktet att Jonas Davidsson går till Rospiggarna blivit en officiell övergång och i Eskilstuna har Smederna fått ja till förlängning från Peter Karlsson. 

Först Leon Madsen, sedan Emil Sayfutdinov och i dag Tai Woffinden. Elit Vetlanda har gått på knock under silly season. Bosse Wirebrand har fått full pott i sitt lagbygge.
– Jag har haft en plan A och en B. Men jag har fått det vi ville ha. Men samtidigt känns det lite tråkigt att plan B inte blev av heller, för det var också ett riktigt intressant lag, säger Elit Vetlandas sportchef Bo Wirebrand.
– Att Tai vill åka för oss är oerhört kul. Det är bara synd att det är så långt till nästa säsong. Vi började diskutera i somras intill transferfönstret, då blev det inget, men vi har behållit kontakten och jag tror att det är därför han valde oss. Att vi behöll en djupgående dialog, fortsätter Wirebrand.
Wirebrand hävdar dock bestämt att Vetlanda inte tagit vatten över huvudet ekonomiskt.
– Det skulle aldrig kunna hända här. Det finns ramar som aldrig skulle överskridas. Jag sköter lagbygget med de medel jag får utifrån styrelsen, och kommande års trupp ryms inom gällande budget, säger han.
I Hallstavik blev det officiellt att Jonas Davidsson vänder tillbaka till klubben, där han senast körde 2007. Han blir därmed Rospiggarnas fjärde truppmedlem jämte Andreas Jonsson, Grzegorz Walasek och Kim Nilsson.
– En mycket bra värvning, alla vet vad han kan. Nu har vi värvat både ettan, tvåan och fyran från SM-finalen i Vetlanda, det känns bra, tycker Mikael Teurnberg.
Lika glatt var det i Eskilstuna, där klubben meddelade att Peter Karlsson fortsätter. ”PK” erkänner att det fanns andra intressenter, men att han trivs bra i Smederna och går nu in på sitt tredje år i klubben.
– Det blir intressant, men vi är knappast guldfavoriter. Det är ju andra som har värvat otroligt hårt, säger ”PK”.
Hur känns skadan?
– Det går åt rätt håll, just nu när jag pratar med dig är jag ute och cyklar. Men det skulle göra ont om jag skulle köra speedway i dag, fortsätter han.