En av Piraternas största guldhjältar för en vecka sedan var Jonas Davidsson. Men han ingår inte i Piraternas planer för nästa säsong och får inte förlängt kontrakt. Men Davidsson sitter inte i sjön. Klubbarna står på rad för Motalasonens påskrift. 

– Jag har fått ett konkret kontraktsförslag, och väntar på ännu ett, säger Jonas Davidsson till Race.
Han är besviken på sin moderklubb Piraterna, där han ännu en gång tvingas bort mot sin vilja efter ett inkört SM-guld. Även efter guldet 2011 petades Davidsson från Piraterna.
– Det är synd, men det är som det är. Jag ville stanna, men förstod att det kunde bli så här när de skrev kontrakt med Darcy (Ward), men de hade också utrymme för att behålla mig. Men det verkar inte som Piraterna inser värdet av att ha en hemmaförare. Det känns inte så långsiktigt tänkt, säger Jonas Davidsson.
Nu går han vidare igen, och hoppas kunna göra klart med en ny klubb inom en vecka.
Jag tror att du kör i Vetlanda eller Rospiggarna nästa säsong, vad säger du om det?
– Ha ha, ja, det kanske inte är någon dålig gissning, säger Jonas Davidsson.
* Piraterna gjorde under torsdagen klart med förlängning för Greg Hancock och Linus Sundström, samt värvade in Simon Gustafsson som kört för Dackarna och Rospiggarna under 2013.  Sedan tidigare har Darcy Ward, Chris Holder och Fredrik Engman skrivit på för Piraterna. Bröderna Piotr och Przemyslaw Pawlicki erbjöds nya kontrakt i Piraterna, men har tackat nej till dessa förslag.