Den andra rundan av International Italian Championship körs på söndag och ser tre svenska förare komma till start. Bland dem Alvin Östlund, som alltså gör comeback efter sin hjärnskakning. Tävlingen lockar, liksom den i Frankrike samma dag, också en hel del andra VM–förare. 

Medan bland andra Jeremy Seewer, Ben Watson, Glenn Coldenhoff och Maxime Renaux förbereder sig inför MXGP–premiären med att köra tävling i Frankrike, finns en hel hög andra VM–förare på Sardinien för att göra det samma. På söndag avgörs nämligen andra deltävlingen av International Italian Championship på Riola Sardo.

Bland de mer namnkunniga till start finns HRC–duon Tim Gajser och Mitch Evens, tillsammans med Red Bull GasGas Factorys Jorge Prado, Mattia Guadagnini och Simon Längenfelder. Men också Ruben Fernandez, Alessandro Lupino, och den norska trion Cornelius Töndel, Håkon Fredriksen och Håkon Österhagen.

Och så tre svenska förare. Där vi kanske framförallt ser fram emot Alvin Östlunds comeback. I en intervju med Race för ett par veckor sedan talade Östlund ut om tiden som varit efter huvudskadan på Motocross of Nations, och var då oroad att han inte skulle vara redo ens till VM–premiären i England om två veckor.

– Jag vet inte alls när jag kan vara redo och dessutom så har jag inte haft den bästa försäsongen, jag har nog tränat mindre än hälften av vad jag gjort tidigare säsonger. Men det är inte så mycket man kan göra åt det tyvärr. Det jobbigaste är nog att inte veta när man kan vara tillbaka för fullt, jag hade mycket hellre brutit båda armarna liksom, sa Östlund då.

Han uteslöt samtidigt första rundan av International Italian Championship, men hade inte helt räknat bort den andra. Och nu ser det alltså ut som att Yamaha–föraren ska komma till start.

Med finns också ytterligare två svenskar, Arvid Lüning och Rasmus Moen, som båda var med och körde också den första deltävlingen i serien. Moen körde då in som 23:a och Lüning på 25:e plats, vilket gjorde att båda missade att kvala in till superfinalen. Förhoppningsvis kan man lyckas den här gången. 

Tävlingen från Riola Sardo ska gå att streama här, inlogg krävs.