Sveriges lag till Motocross of Nations presenterades under dagen och det med två små överraskningar. Dels att Filip Bengtsson är tillbaka för första gången sedan 2019, bredvid de mer väntade valen Alvin Östlund och Isak Gifting. Och dels att Bengtsson tar platsen i MX2, medan Gifting för första gången ska tävla på större hoj i Open. 

Ja, Filip Bengtsson är tillbaka i det svenska motocrosslandslaget och kommer vid årets Motocross of Nations, som avgörs i franska Ernée den 7–8 oktober, att dra på sig den blågula tröjan. Det tillsammans med Alvin Östlund, som kör för åttonde gången och debuterade just i Ernée 2015, och Isak Gifting, som gör sin andra start för Sverige efter att också ha funnits med i Italien 2021.

Alvin Östlund

Också för Bengtsson blir det åttonde gången han tar plats i landslaget men för första gången sedan debuten 2011, också den i Frankrike förresten, tar Bengtsson plats i MX2-klassen på liten hoj. Han byter sin 250 2-takt mot en 250 4-takt.

Östlund är förbundskapten Jonas Wings val i MXGP och Gifting tar platsen i MX Open, det blir också Giftings tävlingsdebut på större hoj.

– Det känns väldigt positivt och spännande med dessa tre förare till Ernee. De är alla i riktigt fin form och har visat sin höga kapacitet under året. Filip och Isak kommer att åka med annan maskinstorlek än normalt denna helg och jag tror att det kan tillföra extra energi och tändvätska till hela laget. Förberedelserna är i full gång och vi gör allt för att skapa oss de bästa förutsättningarna att prestera på topp, säger förbundskapten Wing, som tillsammans med förbundscoachen Filip Thuresson, kommer att leda laget i Frankrike. 

Isak Gifting