Så har också Husqvarna Scandinavia presenterat sina cross–, och enduroförare som ska representera märket i Sverige under 2022. Och när det gäller enduroförarna så är frågan om vi någonsin sett ett starkare gäng i SM–depån. 

Mikael Persson. Hanna Berzelius. Albin Elowson. Och Filip Bengtsson. Där har ni den Husqvarna Scandinavia-backade kvartetten som kommer representera märket under årets Knobby Swedish Enduro Championship. Teamchef Ola Thorell kunde nog inte bett om så mycket mer.

– Till 2022 års säsong mönstrar vi ett färre antal förare, men den överlägset mest meriterade uppställningen i branschen. Tillsammans har de hela 17 SM-guld. Berzelius, Bengtsson och Elowson känner vi igen från tidigare säsonger men förutom de kan vi i år, med glädje, meddela att vi värvat och stärkt upp ytterligare med Mikael Persson. Persson har efter tre framgångsrika år erhållit en välförtjänt VM-styrning hos Husqvarna Factory Racing och kommer ha full uppbackning från oss under de svenska tävlingarna, säger han i ett pressmeddelande.

Förutom de fyra kommer man fortsatt också att satsa på super–, och extremenduro med Magnus Thor. Noterbart är att Persson och Bengtsson båda kommer att styra en TE 300i i SM3–klassen, som kommer bli tuffare än någonsin i år. Elowson fortsätter på sin FE 350, Berzelius kör 250 4-takt och Thor växlar mellan FE 350 och TE 300i.

I motocrossen hittar vi idel förare som också under fjolåret satt på Husqvarna-maskiner. Den regerande 125U17-mästaren Laban Alm kör vidare på samma hoj och i samma klass den här säsongen, där målet förstås är att försvara titeln. Ädlare valörer vill såväl Emil Berggren, bronsmedaljör i MX1 2021, och Albin Gerhardsson, silvermedaljör i SM2, åt. Dessutom fortsätter teamet att satsa på Rasmus Varg i MX2 och Matilda Huss i MX–Women.

– Med allt klart inför 2022 är känslan på topp. Skall bli riktigt spännande att följa våra förare under kommande säsong. Den positiva känsla som sitter i teamet från den gångna säsongen blir mycket rolig och intressant att bygga vidare på. Vi har en bredd i teamet och styrka i alla klasser, säger teamchef Tomas Wallenta och kommenterar sina förare:

– Alm satsar på att försvara mästerskapstiteln i U17 och Gerhardsson har siktet inställt på att uppgradera förra årets silverplats till guld i MX2. I MX2 hittar vi även Varg som vi tror stenhårt på, han går från klarhet till klarhet, här sluter vi upp helhjärtat och pushar mot nya framgångar. I MX1 är det Berggrens år i år, han har prenumeration på pallplatser och i år satsar vi mot överst på pallen. Huss hade stora framgångar 2021 med vinst i både GGN och Ränneslätt och efter en hård träningsvinter kommer hon dra fullt ut 2022.