I helgen blev Kevin Strijbos tvåa efter Jeremy Van Horebeek i öppningsrundan av Belgiska Mästerskapet. Men nu tvingas Suzuki–föraren till operation och missar därmed den tredje VM–rundan i Argentina.

Strijbos har kört på smärtstillande sprutor i de första två VM–tävlingarna på grund av en utslitning i höger handled. Och gjort det helt ok. En nionde plats i Qatar blev en femte i Thailand och han är sjua totalt. Men efter premiären i Belgiska i helgen tvingades han in för att röntga på nytt och det konstaterades då att ytterligare en  operation skulle krävas för att få bukt med problemen.

– Det är aldrig roligt att missa tävlingar men vi har diskuterat det i teamet och istället för att fortsätta med sprutorna och inte kunna göra mitt bästa är det bättre att få det här fixat och försöka komma tillbaka så snabbt som möjligt, sa Strijbos.

En operation kommer troligen genomföras under dagen och den regerande VM–bronsmedaljören missar därmed Argentinas GP, men han räknar med att vara tillbaka igen till Europastarten i Trentino.

– Jag tror att jag kommer kunna köra där och få lite tid på hojen för att sedan vara tillbaka för fullt i Holland veckan efter, fortsatte Strijbos.

En annan som har problem är Wilvo Forkrent KTM’s fransman Steven Frossard. Fjolårsfemman i MXGP kommer att åka till Argentina men gör det med problem i båda handlederna efter en krasch i första rundan av Brittiska Mästerskapet förra helgen.

I Jordi Tixiers frånvaro har Kawasaki istället valt att skicka hans yngre talangfulla landsman David Herbreteau till Argentina. Det har också, från Kawasaki–håll, meddelats att Max Anstie är i full fysisk form att starta i Argentina efter kraschen i Qatar som gjorde att han tvingades stå över tävlingen i Thailand.

 

David Herbreteau får chansen istället för  avstängda Tixier i Argentina. Foto: Kawasaki
David Herbreteau får chansen istället för avstängda Tixier i Argentina. Foto: Kawasaki

(Adam Wheeler/Kalle Lundstedt)