Den skada Albin Elowson ådrog sig i Söderhamn stoppar honom från Six Days i Argentina. Båtbenet i högerhanden är av och nu väntar en rehabiliteringstid på mellan åtta och tolv veckor. 

Sveriges juniorlag som ska vara med och fightas om medaljerna i Argentina försvagades markant när det i går blev känt att Albin Elowson missar tävlingen efter kraschen i Söderhamn. Det var redan efter någon minuts körning på det första provet som Elowson fick ett bakhjulssläpp han inte kunde parera utan istället flög över styret och landade på högerhanden.

Efter ett besök på Perago Ortopedteknik i Göteborg under måndagen konstaterades sedan att båtbenet var av och att en rehabiliteringstid på mellan åtta och tolv veckor nu väntar för Husqvarna–föraren.

Vem som kommer ta Elowsons plats i laget är fortfarande osäkrt.

– Vi håller på att jobba med det där nu och i och med att Albin skulle åkt en fabrikshoj från Husqvarna så måste vi också inkludera dem och Thomas Gustavsson i hur vi ska lösa det här, förklarar förbundskapten Lars–Göran Ståhl och fortsätter:
– Det är såklart jättetråkigt både för oss och Albin och jag trodde verkligen inte att det var en tumskada i och med att smärtan satt längre upp i armen. Samtidigt är det jättepositivt att de upptäckte det så snabbt. Båtbensskador är annars något man kan gå med i upp till tio dagar innan smärtan kommer och brottet upptäcks.

I slutet av veckan väntas Ståhl och Svemo ha klart med en ersättare, resan till Argentina och Six Days inleds sedan på söndagen efter Gotland Grand National, den 26 oktober.

Vi återkommer såklart med information om vem som kommer att ta Elowsons plats och i nummer 16 av Race kommer ni att kunna läsa mycket mer inför årets upplaga av Six Days.

Nedan kan ni så länge kika på en film som Tibro MK’s Mikael Sandberg gjort, och som presenterar det svenska laget. Där Albin Elowson dock alltså inte längre finns med.

https://www.youtube.com/watch?v=yxH2stZACbY&feature=youtu.be