Med bara två en en halv vecka kvar till det att VM-premiären i motocross drar igång så har Aigar Leok beslutat sig för att sluta med motocross och istället rikta in sig på enduro. Allt enligt Alex Hodgkinson på www.mx-pure.com.

Aigar Leok slutar med motocross och går istället till TMs fabriksstall i enduro. Foto: Alex Hodgkinson

Det var i samråd med TM-chefen Gastone Serafini som Aigar fattade sitt beslut. Aigar skadade sig svårt i början på förra året och då han ådrog sig livshotande inre skador.

Trots en stark comeback med bland annat ett par andraplaceringar i Internazionali d´Italia så har TM beslutat sig för att WEC är mer passande än MXGP.

TM-fabriken har ett gott rykte om att ta väl hand om de förare som sköter sig bra. Vilket också verkar vara fallet med Aigar som aldrig hann köra ett MXGP för fabriken.

Den Pesaro-baserade TM-fabriken menar att den betydligt mer avslappnade atmosfären i WEC är mer passande för den estländska 25-åringen än den betydligt tuffare atmosfären i MXGP.

Aigar antog erbjudandet om att byta disciplin och har redan börjat träna på olika testbanor för att komma igång med enduroåkandet. Men han är fullt införstådd med att första året kommer att bli ett läroår.

– Det här blir en nu utmaning för mig! Alla vet vad jag gick igenom förra året och jag behöver helt enkelt göra något annat som kan sudda ut dom gamla minnerna i huvudet. Jag hade et möte med Gastone Serfini och tillsammans beslöt vi att jag skulle byta till WEC. Jag kommer att göra mitt bästa för att så snabbt som möjligt lära mig enduro och jag är mycket glad över att jag fick det här tillfället. Jag ser fram emot en ny start som för mig kommer att betyda en ny säsong med nytt folk, nya länder och speciellt nya motivationer, säger Aigar som gör sin WEC-debut i Spanien den 2-3 april på en fabriks TM EN 450Fi i E2-klassen.