ISDE 2017: Frankrike och Australien på väg ut?

Det är dag tre Six Days börjar, brukar det heta. Men gårdagen var relativt lugn. Idag blev det desto mer att prata om. Eller vad sägs om att både Frankrike och Australien är på väg bort från medaljstriden?

Nu vet vi inte exakt hur det blir med det där ännu, men i alla fall Australien lär tappa en förare till morgondagens start. Daniel Sanders var nämligen omkull på en transportsträcka mot slutet av dagen, han tog sig visserligen i mål men hade där alldeles för ont för att byta däck.

Ett stort jack syntes vid nyckelbenet och enligt uppgift ska benet vara av. Är det så kommer Sanders definitivt inte starta och Australien är därmed borta ur medaljstriden i år också.

Frankrike då? Ja, Christophe Nambotin slutade först på en 44:e plats idag och tappar därmed sin totalledning individuellt. Anledningen är en skadad hand efter en krasch under dagen. Det ryktas om en fraktur men det är ännu inte bekräftat.

Med största sannolikhet kommer Nambotin försöka starta imorgon, så länge inte läkaren förbjuder honom. Och med den ledning som Frankrike har kan man ändå lyckas köra hem det med en skadad Nambo.

 

Niklas Persson gjorde sin hittills bästa dag på Six Days.

 

Det svenska Trophy–laget gjorde en stabil insats men inte heller de förskonades från skador. Oliver Nelson och Niklas Persson inledde strålande och var med topp–20 av samtliga efter två körda specialprov. Man tappade sedan och Nelson kraschade dessutom på dagens näst sista prov. Han tog sig åt handleden och hade fortfarande ont när han tog sig i mål.

 

Oliver Nelson skadade handleden.

 

– Det är väldigt tveksamt om Australien och Frankrike kan fullfölja det här. Och då skulle vi kunna vara med och fightas om en pallplats… man vet aldrig, sa förbundskapten Kent Karlsson efteråt.
– Men då har vi Oliver som slagit sig å andra sidan. Det blir spännande i morgon förmiddag och se vad som händer. Och vilka som kommer till start. Femte dagen förra året försvann två lag. Det är inte över än och man får leva på hoppet. Sen är det aldrig roligt när någon skadar sig, det är det inte.

 

Pontus Skoog fick en smäll på familjelyckan inför sista specialprovet men slog då till med näst bästa tid av svenskarna.

 

Persson slutade på en 33:e plats, Robert Friberg blev 52:a, Nelson 53:a och Pontus Skoog 65:a. Några officiella lagresultat har ännu inte kommit men Sverige lär vara med på en fortsatt sjätteplats.

– Det har gått bra. Niklas är lite bättre med idag och Friberg också. Oliver körde riktigt bra på första provet. Han gasade på lite där. Och Niklas var bra med på provet som gick på och runt en crossbanan. Han låg på och i och med att det var så tight och trångt så gällde att jobba på där, sa Karlsson efteråt.

 

Robert Friberg trivdes idag och var efteråt betydligt mer nöjd med körningen än tidigare.

 

Dock har man nog tappat ännu mer tid till de där framme – tid som kan kan kosta en medaljplats. För om Frankrike och Australien faller bort är Sverige precis som i fjol på den där fjärdeplatsen. Och såväl Finland som Storbritannien och Portugal, de tre övriga nationerna som är framför, körde snabbare än Sverige idag.

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]