Enduro GP: Persson tog första segern

Mikael Persson vann Junior–klassen när den andra dagen av Greklands GP just avslutades. Persson hade dryga elva sekunder att gå på Brad Freeman inför sista specialprovet, satte ingen kanontid där men fixade ändå årets första seger. Albin Elowson slutade fyra. 

Micke Persson ledde den andra dagen från start till mål och var till slut tio sekunder före britten Brad Freeman. Persson tog därmed karriärens första seger i Junior–klassen och knappade in fem poäng på VM–ledande Davide Soreca, som bara blev trea.

Men han kunde faktiskt kommit ytterligare närmare – Albin Elowson var tio sekunder bakom Soreca som femma inför sista provet men satte en kanontid där. Soreca var nio sekunder efter men klarade pallplatsen med 76 hundradelars marginal. Surt för Elowson som gjorde misstag på crossprovet två gånger och borde haft den där pallplatsen.

 

Albin Elowson slutade fyra.

 

I EnduroGP var det återigen dubbelt brittiskt i topp, men den här gången Nathan Watson före Steve Holcombe. Loic Larrieu tog tredjeplatsen efter en monsterkörning på sista enduron, där fyra förare fightades om den sista pallplatsen.

En monsterkörning svarade också teamkompisen Jamie McCanney för när han vann Enduro2 före Josep Garcia. Trea för andra gången den här helgen var Davide Guarneri.

Fotnot: Läs mer om tävlingen i Race Magazine 9, som kommer till prenumeranter på fredag.

1 kommentar

  1. Härligt att di Svenske levererar och att du Kalle är i dammet och rapporterar.

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]