Det blir ingen lettisk brödrakamp på Smedstadion på tisdagen. Hammarbys Artem Laguta missar matchen på grund av att han måste förnya sitt visum i Ryssland. Leon Madsen och Alexander Loktaev finns heller inte med i Hammarbylaget. 

Det kunde blivit dubbla brödrafighter på Smedstadion under tisdagen. Gregory Laguta mot Artem Laguta och Peter Karlsson mot Mikael Max. Nu blir det inget av den första duellen. Hammarbys lagledare Anders Fröjd meddelar att lillebror Laguta är i St Petersburg och förnyar sitt Schengenvisum – något som tydligen enbart kan göras på tisdagar.
Ett stukat Hammarby kommer  även utan Leon Madsen, som fortfarande lider av sin hjärnskakning, och Alexander Loktaev som kör en juniormatch i Ryssland.
Istället får Sebastian Aldén chansen som nummer två i laget, och Robin Aspegren kliver in på reservplats.
Smederna kan däremot glädjas åt att Andreas Jonsson kör matchen. Jonsson som var ett frågetecken efter sin fotskada från helgens GP-tävling i Cardiff. Ett lyckat besök hos en idrottsläkare i Hallstavik under måndagsmorgonen gjorde susen för Jonssons fot.
I övriga matcher rapporteras det om lite skadebekymmer här och var. I Vetlanda finns inte Thomas H Jonasson med efter sin vurpa förra tisdagen, där han bröt två revben och skadade lungan. Jonasson meddelar att han mår bättre och vilar sig i form inför helgen, där han hoppas på start i GP-kvalet i Österrike. Jonasson ersätts av Janusz Kolodziej. Vetlanda gör en annan ändring i laget, där danske Mikkel Bech Jensen petas till förmån för Bartosz Zmarzlik.
I Dackarna gör Dennis Andersson comeback efter hjärnskakning, och går in på reservplats i mötet med Vargarna. I Norrköpingslaget är det tunga skadeproblem. Förutom att Nicki Pedersen saknas, har även Scott Nicholls skadat sig i söndagens polska ligaomgång och tvingas stå över mötet med Dackarna. Han ersätts av Tomasz Gapinski.