Rospiggarna står med mer än ena benet i elitserien. Detta efter att ha utklassat Örnarna med 55-35 på Canvac Arena i Mariestad när den allsvenska finalduellen inleddes under torsdagskvällen. Att erkänt hemmastarka Rospiggarna skulle tappa 20 poäng hemma på Parken nästa torsdag känns på förhand mer eller mindre omöjligt.

Allt kan fortfarande hända, jag tänker inte fira än. Men jag åker ju hellre hem med 20 poängs försprång, än med 20 poängs underläge, säger Rospiggarnas lagledare Mikael Teurnberg, på väg hem från Mariestad.
Hans rospiggar fick en smakstart på matchen. Efter 3-3 i de två första heaten gick Rospiggarna på knock och tog fyra ”femettor” innan paus. Rospiggarna fortsatte ”slakten” efter paus och avslutade matchen med ytterligare två heatsegrar med poängövervikt 5-1.
– Vi hade taktiken klar, att köra fullt från början. Och det märktes att det gällde mycket, alla grabbarna slet på ordentligt, säger Mikael Teurnberg.
Hemmalaget Örnarna som blixtvärvat Thomas H Jonasson till finalmatcherna var aldrig nära att komma i fatt, och agerade paralyserat på sin hemmabana. Magnus Karlsson var den ende som kom upp i någorlunda kapacitet i hemmalaget, då han svarade för två heatsegrar och totalt nio poäng.
I Rospiggarna dominerade Andreas Jonsson och Kim Nilsson, som kan vara de två formstarkaste svenska förarna i landet just nu. Om Rospiggsförarna håller sig skadefria fram till nästa torsdag så ska den avgörande returen mot Örnarna bli en defilering mot elitserien.