Tidigare i veckan meddelades det att Brasiliens GP ställs in. Det har också ryktats om att Lettlands GP i Kegums skulle vara i farozonen. Youthstreams president Giuseppe Luongo har nu kommenterat 2015 års kalender.
– Tävlingen som skulle ha körts i Trindade kommer att ersättas. Och det är inga problem alls med Kegums.

Det kommer att köras 18 tävlingar i årets motocross–VM, det meddelade Giuseppe Luongo när årets första presskonferens hölls igår torsdag inför premiären i Qatar som kör igång med träning och kval ikväll.

Arrangören i Trindade tvingades tidigare i veckan ställa in Brasiliens GP som skulle ha körts den 16 augusti, men den 14:e rundan av VM:n kommer fortfarande att köras den aktuella helgen. Oklart vart dock.

– Den kommer att ersättas. Vi kommer att avvakta nästa veckas tävling i Thailand innan vi måste ha ett besked från det brasilianska förbundet om de har möjlighet att hitta en annan arrangör. Om två veckor kommer vi ha det klart. Den finansiella situationen i Brasilien är inte bra just nu men vi hoppas kunna komma tillbaka, sa Luongo.

Om tävlingen inte körs i Brasilien kommer en europeisk arrangör att ta över, meddelade Luongo vidare.

Brasilien har funnits med i VM–kalendern sedan 2009 och körde förra året två tävlingar. Men problem med ekonomisk hjälp från delstaten Goia ser nu ut att stoppa årets race, även om det finns privata intressenter som fortfarande jobbar för det. I den lokala pressen låter det dock som att det inte kommer bli något race i Brasilien i sommar men att man hoppas återkomma till 2016, och om inte på den nya banan i Trindade så någonstans och kanske tillbaka till Santa Catarina–regionen.

Samtidigt har det också ryktats om att Lettlands GP i Kegums, den tolfte tävlingen i kalendern, skulle vara i farozonen. Luongo var dock snabb med att förneka detta men hintade också om vad det som låg bakom att ryktena uppstod.

– Det är inga problem alls med Kegums. Men Salvis (Freimanis på Baltic Cup Foundation) är mycket sjuk och kommer inte fortsätta jobba med tävlingen. Men GP’t kommer att köras och vi har diskussioner med bra partners för att fortsätta jobbet.

 

Läs mer inför qatar:

Dags för VM–premiär – här är alla tider

Brasiliens GP i Trindade inställt

Fillibang har hittat tryggheten i Holland