På fredag drar den första av tänkta 18 GP–tävlingar i VM–serien igång, i Qatars strålkastarljus. Men just nu ser det bara ut att bli 17. Arrangörerna av Brasiliens GP i Trindade har nämligen tvingats ställa in sin tävling.

Brasiliens GP i Trindade var tänkt att köras som femte sista rundan i årets VM–serien, två helger efter Lommel och två helger före Assen. Ett upplägg som från början var ifrågasatt av många team.

Men i dag kom beskedet att tävlingen ställs in på grund av den ostabila politiska situationen i den brasilianska delstaten och att arrangören i Brasilien, Romagnolli Promocoes e Eventos, inte verkar få ihop ekonomin.

Youthstream meddelar att man för närvarande förhandlar med den brasilianska federationen, CBM, om tävlingen möjligtvis kan arrangeras på någon annan bana och av någon annan arrangör. Efter samtal med CBM’s president Henrique Alves Firmo är man också optimistiska om att det faktiskt kommer bli ett brasilianskt GP, och om inte annat kommer tävlingen ersättas med annan.

Många team kommer nog inte gråta floder om den tävlingen i så fall kommer att arrangeras i ett europeiskt land.