Några namnkunniga juniorer har redan innan starten på Novemberkåsan tvingats kasta in handduken. En av dessa är Husaberg-föraren Johan Edlund.

Nu på lördagen den 1 december klockan 09.00. ger sig de första förarna ut på vad som är den 87e Novemberkåsan. Den svenska klassikern körs i skogarna runt Eskilstuna.
Vid förra årets Novemberkåsa så saknades Joakim Ljunggren i startfältet. Då kolliderade den med inomhus-VM och det var nära att samma sak hände även i år. Nu har den dock ställts in och premiären sker nästa lördag den 8 december i Polen.
Det gör att Husabergs svenske fabriksförare Ljunggren fått möjlighet att jaga sin fjärde seger i Novemberkåsan. Och Ljunggren kommer definitivt att bli svårslagen.
Tyvärr har några av de duktigaste juniorerna tvingats ställa in sitt deltagande på grund olika anledningar. Den mest namnkunniga är Johan Edlund som bröt ena tummen under träning i veckan innan Gotland Grand National.
– Idag har jag varit ute och provkört lite extremenduro, och det kändes bra. Men jag kommer att stå över Novemberkåsan. Visst kan jag nog genomföra en Kåsa men det är inte därför som jag är där, berättade Johan Edlund igår kväll.
Husaberg-föraren kommer istället att koncentrera sig på premiären i inomhus-VM i Polen. Där är det i dagsläget fyra förare anmälda och förutom Ljunggren och Edlund även Christoffer Strömgren och Magnus Thor.
Förra lördagen kraschade Mikael Persson på träning och tvingas nu vila i några veckor.
– Jag slog mig rejält i hela kroppen men det blev också två sprickor i mjälten som gör att den blöder inåt, förklarade Mikael och tack vare att mjälten blöder inåt och inte utåt så opereras den inte bort.
– Läkaren sa att jag ska hålla mig mycket lugn i två veckor, och efter fyra veckor så kunde jag börja köra igen.
Inte heller Pontus Högberg kommer till start. Även Gas Gas-föraren har tidigare skadat sig under träning och är ännu inte tillräckligt återställd för att ställa upp i den krävande tävlingen.
Även de två andra förarna i team Gas Gas Sverige, Johan Gustafsson och Linus Fasth, kommer inte heller de till start.