Årets sista nummer av Race Magazine ska landa i brevlådan idag. Om Postnord gör sitt, ska tilläggas. Men även om vi inte kommer att göra några fler tidningar förrän i januari 2022 så kommer vi förstås inte lämna er – hemsidan hålls uppdaterad året runt. 

Ja, årets tolfte nummer av Race, tillika årets sista, skickades på tryck i måndags kväll och ska landa i brevlådan hos er prenumeranter idag. Men som många säkert vet så har tidningen gått att läsa sedan i tisdags, såväl här som i vår Race Magazine-app. Har ni inte laddat ner den än, så passa på att gör det nu. Och har ni inte skapat er ett konto här på hemsidan, för att läsa e-magasinet och botanisera i arkivet, gör det också. Här finns instruktioner för hur ni gör.

Vad skriver vi om i Nummer 12 då? Ja, vi snuddar naturligtvis vid René Hofers tragiska bortgång. Hofer fick också pryda årets sista omslag på tidningen.

Vidare inleder vi med en hel del nyheter, där vi bland annat summerar vad som hänt i MXGP’s silly season såhär långt. Vi berättar vidare om JWR Hondas nya endurosatsning och deras nya kille i MXGP–teamet, vi kikar närmare på KTM SX Factory Edition 2022 och vilka som egentligen fick åka på FIM Awards i Monaco.

Med lite distans summerar Adam Wheeler den häftiga VM–avslutningen i motocross och chefredaktör Kalle Lundstedt summerar såväl det svenska crossåret som det svenska enduroåret. Vi snackar med Albin Norrbin, Max Ahlin, Filip Bengtsson och Isak Gifting om den kommande säsongen, och vi snackar med Magnus Thor om premiären i SuperEnduro–VM. Lasse Larsson rapporterar från ”Gubb–VM”, Linus Almthén summerar sin säsong som såg honom bli svensk mästare och Anna Haglund berättar om ett äventyr på endurohojen i Portugal.

Dessutom är Jonas Hagren tillbaka med sin historik och berättar den här gången om supercrossens födelse. Kalle blickar också fram emot den stundande säsongen av samma disciplin borta i USA. Och så ger vi er de flesta av dem datum ni behöver hålla koll på till nästa säsong.

Det och lite till i Race Magazine 12, 2021. Tack för att ni hängt med oss under året och glöm inte hålla koll här på hemsidan restan utav det.