I förra veckan kom årets första uppdaterade version av VM–kalendern i motocross. Bland annat försvann Nederländernas GP i Oss och just nu finns ingen holländsk VM–tävling. Det är heller inte klart var finaltävlingen kommer att avgöras. Man kunde dock meddela plats för  årets junior–VM – ett glatt besked för alla svenska förare. 

Ja, vi visste att ändringar i MXGP–kalendern skulle komma att ske och i förra veckan kom de första för året. Det mest noterbara är kanske att Nederländernas GP i Oss försvunnit från kalendern.

– Det handlar om problem med tillstånd för VM–organisationen på banan, Witte Ruysheuvel, i Oss. Det har ingenting med begränsningar gällande publik eller andra pandemiregler att göra. Vi pratar, och kommer fortsätta prata, med Oss kommun och hoppas hitta en lösning, sa organisationen genom Ebert Dollevoet i ett uttalande.

Hittar man en lösning kan Oss möjligen bli skådeplats för årets allra sista VM–deltävling. Den, tänkt att köras 17:e–18:e september, står nämligen fortfarande som TBA (to be announced) i kalendern och saknar alltså just nu arrangör. 

Nytt i kalendern är också en tävling i Mantova den 5–6 mars, vilket alltså blir årets andra GP. Därefter kommer cirkusen att dra till Argentina, där man kör i Villa La Angostura den 19–20 mars. Portugal är tillbaka i kalendern efter två år utan VM–tävlingar och den 2–3 april kör man i Agueda.

Det står också klart att tävlingarna i Indonesien kommer att köras i Samota–Sumbawa, den 26–27 juni, och helgen därefter i huvudstaden Jakarta. Avslutningsvis meddelade Infront Moto Racing också att årets Junior Motocross World Championship, glädjande nog för alla svenska förare, kommer att avgöras i Finland och Vantaa. Förhoppningsvis med många blågula på plats, helgen den 27–28 augusti.

Sveriges GP i Uddevalla avgörs den 7–8 augusti.