När jag tog över tidningen så var det med ambitionen att göra något mer än bara en fysisk tidning som landar i brevlådan en gång i månaden. Och självklart var en ny, fungerande och mer uppdaterad hemsida ett första steg på den vägen. Nu är den här. Liksom en helt ny version av e–tidningen samt ett digitalt arkiv med gamla nummer. Och en app. Jag hoppas att ni ska gilla det. Här följer ett antal frågor och svar om våra nyheter! Har ni fler går det jättebra att kontakta oss på kundservice@racemagazine.se

Är allt på hemsidan låst för prenumeranter?
• För att fira att vi äntligen har en ny hemsida är det allra mesta av materialet just nu öppet för alla. Men framöver kommer majoriteten att vara låst för prenumeranter. Dock inte allt. 

Kommer det att vara samma material på hemsidan som i tidningen?
• På hemsidan kommer vi att bjuda alla er läsare på ännu fler nyheter, reportage, intervjuer och annat. Vissa texter är exklusiva för nätet, vissa kommer senare också att publiceras i den tryckta tidningen men då gå att läsa betydligt tidigare på racemagazine.se, och vissa texter som publicerats i tidningen kommer också att läggas ut på nätet. Just nu ligger mycket som redan funnits med i tidningen, men det beror till största del på att tid inte funnits att skriva så mycket nytt.

Är det bara skriven text som gäller?
• Hemsidan kommer förutom artiklar också innehålla videos, poddar och massvis av bilder framöver.

Vad innehåller den nya appen?
• Appen innehåller ett helt nytt sätt att läsa tidningen digitalt på. Du kommer kunna bläddra i tidningen precis som vanligt, eller scrolla mellan artiklar i miljö som mer liknar desktop. Du kommer att kunna byta typsnitt och storlek på texten, för att det ska passa just dig. Dessutom kommer det gå att få tidningen uppläst för sig. Du loggar in med samma användarnamn och lösenord som på hemsidan. I appen finns också tillgång till ett stort arkiv av gamla tidningar, som kommer att fyllas på med ännu fler under de närmsta månaderna. En fördel är också att tidningen kommer att kunna läsas redan på tisdagen under utgivningsveckan, man behöver alltså inte längre vänta tills den landar i brevlådan på fredagen. Appen finns att ladda ner gratis på App Store och Google Play.

Vad är Preno?
• På preno.se/racemagazine kan du logga in och hantera din prenumeration. Där kan du som inte är prenumerant också enkelt köpa en prenumeration – antingen med kortbetalning, swish eller faktura. Man kan välja mellan helår, delår eller prova på. Det går också att ha löpande prenumeration, där en liten summa dras från kortet varannan månad. Via preno.se/racemagazinenår du också e-tidningen samt det digitala arkivet i webbläsaren.

Går det att ha enbart digital prenumeration?
• Inom några dagar kommer man att kunna köpa en digital prenumeration. Kostnaden kommer till en början att vara endast 49 kronor i månaden och då får man tillgång till allt på hemsidan, e–tidningen och det digitala arkivet. Du missar alltså ingenting!

Blir priserna för en vanlig prenumeration högre nu?
• För att möjliggöra denna satsning kommer vi att behöva höja priserna på tidningen något. För en helårsprenumeration blir det en höjning på nio procent, från 725 kronor till 790. Delår, åtta nummer, höjs från 510 till 590. Men då har prenumerationspriserna heller inte höjts på flera år. Det kommer också gå att ha löpande prenumeration med tidningen hem i brevlådan, precis som med den digitala prenumerationen. Priset för det kommer att vara 75 kronor i månaden till en början. Självklart ingår hemsida, e–tidning och arkiv i samtliga av våra olika prenumerationer.

Hur gör man för att logga in på hemsidan, i appen och på preno.se/racemagazine?
Här hittar du instruktioner och bilder för hur du går till väga.