Yamaha Motor Scandinavia kommer på motocross-SM 2017 att främst representeras av Ken Bengtsson, MX1, Christian Simonsson, MX2, Emelie Dahl, MX-Girls, Tim Edberg och Arvid Lüning i 125-USM.

– Det känns roligt för oss att presentera ett ungt och mycket lovande team till 2017, säger tävlingsansvarige Magnus Johansson på Yamaha Motor Scandinavia och fortsätter:
– Att Sverige till kommande år har både Alvin Östlund och Tim Edberg som kör för officiella Yamahateam är enormt kul, det är många år sedan senast. Då vår fina samarbetspartner Team Mafi har upphört, kommer vi själva att komma ut med trailer och stötta våra förare på SM.
– Jag är också mycket nöjd med vår sammansättning av de unga talanger som redan visat framfötterna och kommer utvecklas ytterligare. Det kommer att bli ett spännande år både internationellt och i SM, säger Magnus Johansson.
Den stora överraskningen i teamet är Karlstadsgrabben Christian Simonsson, som skadade sig svårt i Tibro i våras men som jobbat oerhört på att komma tillbaka. Det är extra kul att Yamaha vågar satsa på fem tonåringar, där Ken fyller 20 år under julen. Ken kommer förövrigt att under 2017 köra 250-EM för italienska teamet I-Fly JK Racing Yamaha.