Fredrik Norén är fortsatt skadad, Ken Roczen har tagit en paus och Eli Tomac ryckte i totalen efter sin sjätte Daytona–seger senast. Vi ger er förutsättningarna inför den tionde rundan av Monster Energy AMA Supercross Championship, som körs på Ford Field i Detroit. 

• Ken Roczen och HRC Honda gick efter Daytona ut med nyheten att tysken avbryter sitt tävlande i årets Monster Energy AMA Supercross Championship. Sedan segern i premiären har Roczen inte varit tillbaka på pallen, endast en gång har han varit innanför topp fem och hela fyra gånger utanför topp tio. Anledningen till att resultaten inte varit där de borde är enligt pressmeddelandet ”hälsobekymmer”. Han ska nu söka hjälp hos ett flertal läkare som han jobbat med under åren och när han kan väntas tillbaka är oklart.
– Jag har fortfarande fullt stöd från Honda och kunde inte vara mer tacksam för hur vi arbetar tillsammans. Och tar gemensamma beslut, även när de är väldigt svåra. Jag är skyldig de en titel och det är mitt fokus i framtiden, sa Roczen.

• Fredrik Norén missade tävlingen i Daytona senast, på grund av problem med ryggen, och ska enligt uppgift inte heller vara tillbaka i Detroit. KTM–föraren finns visserligen med på startlistan, men ska fortfarande störas så pass av smärtan att han inte gör resan norröver. Svensken inledde säsongen starkt och kvalade in till final i de fyra första tävlingarna han körde, men har sedan dess missat tre finaler innan han stod över Daytona.

• Eli Tomac vann andra raka senast, och när Jason Anderson samtidigt hade en strulig kväll kunde Yamaha-föraren göra ett miniryck i sammandraget. Med åtta tävlingar kvar är han 18 poäng före Anderson. Genom sin sjätte seger på Daytona International Speedway är Tomac också den mest segerrika någonsin, på den mest klassiska av arenor i serien.

• Andersons strul betydde till viss del på fortsatta duster med Malcolm Stewart. Båda förarna blev efteråt också bestraffade med en placering vardera, för att ha kört utanför banan. Dessutom lovade de att det var slutbråkat nu. Efter två segrar och en andraplats under de tre senaste tävlingarna blev Anderson bara nia och tappade värdefulla poäng. Stewart gjorde sitt sämsta resultat för säsongen med en åttondeplats, efter att ha varit topp fem i samtliga tävlingar sedan efter premiären.

• Cooper Webb ledde större delen av finalen i Daytona, men kunde inte hålla Tomac bakom sig när han mot slutet fastnade bakom en varvad (Shane McElrath). Andraplatsen kändes ändå som ytterligare ett steg i rätt riktning för den regerande mästaren, som nu har tre raka pallplatser. Segrarna saknas fortfarande, men Webb är nu trea i poängen och närmade sig i alla fall andraplatsen i mästerskapet. Men nu måste han börja vara före Tomac också.

• Chase Sexton var tillbaka på pallen, som trea, och är nu åter topp fem i sammandraget – poängen bakom fyran Stewart och 39 efter ledande Tomac. Närmast bakom sig, som sexa, har han Justin Barcia som står på exakt lika många inkörda poäng, 163. Marvin Musquin, sexa senast, Dylan Ferrandis, fyra senast, Ken Roczen och Dean Wilson, tia i Daytona, rundar av topp tio.

• I 250–klassen var Jett Lawrence i en klass för sig i Daytona. I kvalheatet hann han till och med stanna för att jubla efter att ha fått vitflagg, innan han insåg sitt misstag och körde ett varv till. Trots det vann han med fem sekunder. I finalen fick han motstånd från Rockstar Energy Husqvarnas Stylez Robertson över de första varven, men var sedan överlägsen motståndet. I alla fall efter en sämre start från värsta konkurrenten Cameron McAdoo. Lawrence segermarginal blev över 14 sekunder och han leder nu sammandraget med fem poäng.

• McAdoo fick nöja sig med en tredjeplats och var märkbart besviken efteråt. Pro Circuit Kawasaki-föraren var bara sjua efter första varvet och det tog honom sedan tills dess att bara dryga minuten återstod innan han kunde vara uppe på pallplats. Men han var aldrig riktigt nära varken Lawrence eller tvåan Robertson.

• I sammandraget är McAdoo som tvåa dock fortfarande 16 poäng före Robertson, och det ska nog till skador om inte titelfighten ska stå mellan honom och Lawrence. Enzo Lopes, som imponerat och senast blev femma, och Pierce Brown, fyra senast, hittas närmast bakom i sammandraget. Jordon Smith, Jeremy Martin, nu skadad, Phil Nicoletti, RJ Hampshire och Austin Forkner, också han skadad, rundar av topp tio.