På brorsan Jespers reservhoj 450 Husqvarna tog Sösdala MKs Pontus Jönsson hem tidernas första Sprint-SM i motocross, som ingick i den stora SM-veckan i Norrköping. Förhandsfavoriten Jesper Jönsson utgick efter handskada och Rikard Hansson, tävlande för Göta MS, tog silvret före Västerås MKs Fredrik Karlsson.

Svemos Sprint-SM avslutade hela SM-veckan som 47e SM-tävlingen och den kördes på Kråkvillan i Norrköping. Det var ett trevligt inslag i säsongen och många pratade om att vi borde köra fler tävlingar av detta slag.
Efter fyra kval och två extrachanser var vi framme vid semifinalerna, där Jesper Jönsson och Jimmie Allen direkt försvann i en krasch.
– Det var helt och hållet mitt eget fel, Jimmie Allen kunde inte mycket göra när jag klantade mig. Jag kände att det var något fel men tyckte det var onödigt att åka till sjukhus, men det visade sig att handleden var av på två ställen. Det blir gips ett tag men jag räknar med att vara tillbaka till Finspångs-SM. Det svider lite att Pontus vann, jag hade velat ge honom en match, sa Jesper i dag.
Fredrik Karlsson vann semin före Järva MKs Kim Lindström och Casper Lindholm från Linköpings MS, SMK Kolmårdens Jonatan Mattsson och Järva MKs Mattias Mensonen.
Pontus Jönsson vann andra semifinalen klart före Haninge MKs Anton Lundgren, SMK Eksjös Nicklas Hallafors, Niklas Pettersson Göta MS och Kinds MKs Mathias Andersson.
Uppsala MKs Jimmy Wicksell tog starten i sista chansen men fick snabbt släppa Rikard Hansson. Mot slutet kunde även Jimmie Allen passera Wicksell och ta sista finalplatsen.
Hansson tog starten i finalen före Mensonen, Jönsson och Allen, På woopisrakan gick Jönsson till spets och kontrollerade sedan loppet, medan Hansson snyggt klarade silvret. På andra varvet tog Karlsson över tredjeplatsen och höll den loppet ut.
Allen jagade Karlsson febrillt men fick nöja sig med fjärdeplatsen, Lindström blev femma före bäste MX2-förare Lindholm, Pettersson, Mattsson, Lundgren och Hallafors.
– Det är riktigt kul, det gick över förväntan. Jag skaffade mig en lucka och kunde hålla undan, förklarade mästaren Pontus Jönsson.