Anton Gole fortsatte segertåget och vann sitt sjunde raka heat i årets Motocross–SM. Men sedan tog det stopp. I söndagens andra MX1–batalj ville han lite för mycket, och efter ett misstag försvann chansen till en ”perfect season”. Alvin Östlund slog istället till med karriärens första 450–seger i SM–serien och totalvann därmed söndagens tävling. 

Efter en i det närmaste perfekt start (bara Eddie Hjortmarker var före genom den första kurvan) kunde Anton Gole direkt hitta upp i ledning, när söndagens första MX1–heat släpptes iväg på Glimmingen i Uddevalla. Gole fick omgående några sekunders ledning och med färska minnen från såväl Saxtorp som gårdagen, och sex raka heatsegrar, började nog YouTube–tittarna hemma i soffan undra om det fanns någon som ens skulle kunna utmana Husqvarna–föraren i år. 

Gole seglade ifrån motståndarna ytterligare och även om marginalen bak aldrig blev gigantisk, hade han full kontroll heatet igenom. Sjunde raka heatsegern i årets SM–serie var aldrig hotad.

Anton Gole.

Där bakom hade Alvin Östlund efter en sämre start lyckats köra upp sig, med några snygga omkörningar, och var lika klar tvåa. Emil Berggren tog hans om tredjeplatsen, medan Miro Sihvonen och Anton Nordström slutade som fyra och femma. Noterbart förresten att varken Thomas Kjer Olsen eller Vsevolod Brylyakow kom till start på söndagen. TKO valde att åka hem efter en totalt misslyckad lördag och ”Seva” kunde inte starta om efter sin krasch. 

I andra heatet var Anton Nordström först iväg, följd av Alvin Östlund och Emil Berggren. Nordström lyckades hålla Östlund bakom sig i dryga två varv, innan han fick kapitulera. Gole hade samtidigt svårt att göra något på topptrion under de inledande varven, men på det sjätte var han slutligen uppe som tvåa bakom Östlund. Och väl där såg han hungrig ut på en åttonde raka.

För varje varv kom Gole också närmare och till slut var han så nära att en omkörning stod för dörren. Men då var han också lite för nära. I samband med en varvning missbedömde han situationen, körde upp i bakhjulet på Östlund och föll på eget bevåg. Östlund kunde segla ifrån över de sista varven och till slut ta en klar seger, som dessutom gav honom totalsegern för dagen. Gole räddade andraplatsen men fick nöja sig med att bli totaltvåa denna årets fjärde SM–deltävling, på samma poäng som segraren. Därmed har han fortsatt en 31 poäng stor ledning i sammandraget.

Emil Berggrens fjärdeplats i andra räckte till att ta en pallplats som trea. Anton Nordström blev totalfyra efter en mycket fin tredjeplats i andra. JWR’s Miro Sihvonen fick den här gången nöja sig med en total femteplats. Rasmus Sjöberg, Eddie Hjortmarker, Danne Karlsson och den estniska duon Indrek Mägi och Erki Kahro rundade sedan av topp 10.

Emil Berggren.