Efter den tunga inledningen i lördagens första heat, var Isak Gifting i en klass för sig under resten av helgen. På söndagen tog han två klara segrar i MX2–klassen och därmed toppar Gasgas–föraren SM–tabellen efter två deltävlingar. Där bakom skuggar Albin Gerhardsson och Ken Bengtsson, som på nytt tog varsin pallplats. 

Axel Gustafsson fortsatte imponera med snygga starter i MX2–klassen också på söndagen och tog en holeshot när det första heatet släpptes iväg. Innan det första varvet var avslutat hade dock Maximillian Osbeck hittat upp i ledning, men väl där fick han sedan sig passerad av både Albin Gerhardsson och Isak Gifting på det andra.

Axel Gustafsson (592) var först i samtliga fyra MX2–starter under helgen.

Gerhardsson ledde ytterligare ett varv innan Gifting kunde ta sig om på det fjärde. Och därifrån checkade Gasgas’s fabrikförare ut. Marginalen blev inte minuten den här gången, som vid andra heatet under lördagen, men väl goda 40 sekunder. Gifting var på nytt i en klass för sig. 

Gerhardsson höll undan för övriga och la beslag på andraplatsen. Där bakom fortsatte Victor Fahlén imponera som trea, Rasmus Håkansson tog hand om fjärdeplatsen och Liam Everts körde upp sig genom fältet och blev femma.

Victor Fahlén imponerade och blev trea i söndagens första heat.

Axel Gustafsson var förstås först också i andra starten, men tappade tidigt många. Gerhardsson hittade upp i ledning efter första varvet, men blev omkörd av Gifting på det andra. Och historien från första heatet upprepade sig. Gifting checkade ut, distanserade övriga med dryga 40 sekunder, och tog därmed en dubbelseger i årets andra SM–deltävling.

– Det gick helt enligt plan idag skulle jag säga. Känslan var bra, jag tog med mig känslan från andra heatet igår och fick en helt perfekt genomkörare. Jag bevisade för mig själv att vinterträningen var bra, nu kan vi slappna av lite grann och ta ett litet break. Invänta vad som händer med VM, summerade Gifting och kommenterade kroppen efter fyra heat på två dagar:
– Det känns, mer än jag trodde faktiskt. Det är annorlunda att tävla. Nog för att man ligger och kör 35–minuterspass på Lommel, men det är inte samma sak. Det blir annat när det är racing, så det här var bra. Bra att testa på kroppen och se att det funkar.

Isak Gifting vann tre av fyra heat i MX2 under de två första deltävlingarna.

Gifting toppar nu SM–tabellen efter två körda deltävlingen, men vet fortfarande inte om han kommer köra hela serien. VM går naturligtvis före och det är mycket upp till teamet om svensken kommer återvända till det svenska mästerskapet i år.

– Det hade varit kul att vinna SM, verkligen. Teamet satsar väl lite på Dutch Masters och ADAC också, men nu leder jag serien och jag vet att de tyckte det var bra här. Så det är inte omöjligt att vi kör på. Vi får väl se lite först hur det blir VM, om vi kanske dyker upp i Uddevalla, avslutade Gifting.

Bakom den suveräna segraren svarade Ken Bengtsson för en strålande körning i andra, när han tog sig från nionde plats efter det första varvet till att sluta tvåa. Bengtsson blev därmed totaltrea på söndagen. Gerhardsson la beslag på den totala andraplatsen, efter att ha slutat trea i andra heatet.

– Överlag har helgen gått väldigt bra. Stabilt, sa Gerhardsson som är tvåa i tabellen bakom Gifting.
– En bra start på säsongen, det är kul att vara med där uppe. Jag visste att det skulle vara många snabba med, så två pallplatser är jag nöjd med.

Albin Gerhardsson är totaltvåa efter två tävlingar.

Rasmus Håkansson blev totalfyra, efter dubbla fjärdeplatser, och Victor Fahlén femma, efter att ha blivit sexa i andra. Liam Everts följde som sexa totalt, efter dubbla femteplatser, och bakom belgaren rundade André Högberg, Emil Jönrup, Even Heibye och Kenneth Kaalund av topp 10.