Sara Andersen tog årets tredje dubbelseger, när hon vann båda heaten i Uddevalla under söndagen. Men i första var det riktigt fight, då Andersen, Sandra Karlsson och Malou Jakobsen låg på rad med bara några varv kvar att köra. Det efter att Andersen tappat kedjan. Trots det kunde hon alltså vinna heatet och i andra var hon sedan överlägsen motståndet. 

Efter Sandra Karlssons lite överraskande seger på lördagseftermiddagen såg det ut som att ordningen skulle vara återställd när söndagens första heat i MX Women släpptes iväg. Sara Andersen kunde nämligen ta en tidig ledning och rann sedan ifrån. Efter fyra varv såg dock det roliga ut att ta slut för danskan, som tappade kedjan på väg ner i ”Norskedalen”. Både Malou Jakobsen och Sandra Karlsson, som varit omkull strax innan och tappat Jakobsen, kunde därmed passera SM–ledaren och fick dessutom ett par sekunders ledning innan kedjan var på och Andersen var iväg igen. 

Men den danska VM–föraren gav inte upp. Relativt snabbt hade hon fått upp vittringen på de framförvarande och när tiden var på väg att rinna ut kunde hon passera Karlsson. På det näst sista varvet tog sig Andersen sedan också förbi Jakobsen, efter att den unga landsmaninnan vurpat. Karlsson kunde i samma situation också gå förbi, upp som tvåa. 

Jakobsen, Karlsson och Andersen bjöd på en häftig fight i första heatet.

Bakom gjorde Hilda Sjöberg det riktigt bra och körde in som fyra, med klubbkompisen från Tibro MK, lördagens trea Matilda Ahlström, på femte plats. Tidskvalsnabbaste norskan Martine Hughes kom inte till start efter att ha skadat sig på samma tidskval. 

I det andra heatet var Malou Jakobsen först iväg, men kunde inte hålla Andersen bakom sig den här gången heller. Redan på det första varvet tog Andersen över ledningen och sedan hade inte motståndarna något att säga till honom. Ny heatvinst och tredje dubbelsegern för säsongen betyder att KTM–föraren nu har en 28 poäng stor ledning i sammandraget. 

Tvåa för dagen blev Jakobsen, som höll en ivrigt jagande Sandra Karlsson bakom sig i andra. Jakobsens första pallplats för året. Karlsson, som blev trea i andra, fick nöja sig med en tredjeplats för dagen men är klar tvåa i tabellen bakom Andersen – och bästa svenska med stor marginal.

Sjöberg slutade totalfyra för dagen efter att ha blivit sexa i andra och Felicia Loo blev femma efter en fin fjärdeplats i andra. Julia Svan, Matilda Ahlström, Sanna Kjellberg, Tyra Bäckström och Celina Hessman rundade av topp 10. 

Malou Jakobsen tog årets första pallplats, som tvåa på söndagen.