Årets andra SM–deltävling, som kördes på Saxtorp under söndagen, blev till stora delar en repris på lördagens. Danskan Sara Andersen kunde utan större problem vinna båda heaten och där bakom gjorde Matilda Huss, Sandra Karlsson och Malou Jakobsen upp om övriga pallplatser. 

Den regerande mästaren Sara Andersen fortsatte hävda att hon verkligen inte gillar Saxtorps bana, men trots det kunde hon under söndagens andra SM–deltävling dryga ut sin ledning i serien. I första heatet hade hon till en början svårt att hitta förbi landsmaninnan Malou Jakobsen, men när Jakobsen gjorde ett misstag på det sjätte varvet kunde dubbelvinnaren från lördagen hitta upp i ledning. Såväl Matilda Huss som Sandra Karlsson kunde i samma situation också ta sig förbi Jakobsen, men inget hade något att sätta emot Andersen.

Sara Andersen

Huss var till slut närmast, dryga fyra sekunder bakom, men fick precis som i första heatet på lördagen nöja sig med andraplatsen. Karlsson blev trea och Jakobsen höll undan för resterande tjejer på fjärdeplats. Alltså samma kvartett i topp som båda heaten i lördagens premiär.

Och det var de fyra som det skulle komma att handla om också i heat nummer två på söndagen. På nytt var det Malou Jakobsen som var först i väg, och i ledningen efter det första varvet, men inte heller den här gången kunde hon hålla den övriga ut toppkvartetten bakom sig. Andersen tog sig förbi på det tredje varvet, Huss på det femte och Karlsson på det sjätte.

Sandra Karlsson

Sedan var det mer eller mindre en repris av första heatet. Andersen fick en lucka till svenskorna och segern såg aldrig ut att vara i fara. Avståndet ner till tvåan Huss blev dryga fyra sekunder den här gången också. Karlsson var trea, dryga tio sekunder bakom Huss. Och Jakobsen fyra. Därmed blev totalställningen denna andra SM–deltävling också den samma.

Av övriga gjorde Julia Svan det bäst med en sjätte och en femte plats. Felicia Loo blev sexa totalt, Tindra Johansson sjua, Matilda Ahlström, som var femma i första heatet, åtta för dagen, Hilda Sjöberg nia och rookien Tyra Bäckström rundade av topp 10.

Toppkvartetten samlat på samma bild – från vänster syns Jakobsen, Andersen, Karlsson och Huss.