Nu kommande helg händer det något så ovanligt som att motocross-SM kommer till vår kungliga huvudstad Stockholm och arrangörsklubben Haninge MK. Hemmaklubbens egne VM-förare Anton Lundgren är en av favoriterna till segern i MX2-SM, han ligger fyra i tabbellen efter att ha missat en deltävling.
Men Anton är den ende i år som slagit SM-ledaren Alvin Östlund, det skedde i Västerås då Haningeföraren slog annars suveräne Östlund i en hård fajt. Getinges Anton Gole ligger tvåa i MX2-SM, tio poäng före norske Lasse Christoffersen. Räkna med att även Sösdalas Pontus Jönsson blandar sig i striden om segern.
I MX1-SM leder Järvas Rasmus Sjöberg före Sösdalas Jesper Jönsson, men regerande svenske mästaren Filip Bengtsson äter in försprånget de fick när han var borta från en tävling. I tjej-SM får vi se vad de svenska tjejerna kan göra mot SM-ledaren och Nordirländskan Natalie Kane och tvåan norskan Genette Våge.
Det svenska motståndet leds av trean Frida Östlund från Karlskoga men se upp för Mälarös Emelie Dahl, som blev sexa i årets sista VM-heat. Spännande ska det bli att se vad Nynäshamns Caroline Berglund kan göra.
Banan ligger i Högsta mellan Handen och Västerhaninge, i jämnhöjd med Jordbro. Missa nu inte detta unika tillfälle att få se cross i Stockholm och varför inte passa på att turista lite i vår vackra huvudstad.