AMA Nationals har nyss avslutats på andra sidan Atlanten och nu är det ”bara” drygt fyra månader innan vi bänkar oss för en ny säsong av supercrossen. Hög tid för Silly Season alltså. Som vanligt känns hemligheterna dåligt bevarade och flera dealer som ännu inte presenterats som officiella har vi redan förstått är i hamn.

Däribland Cooper Webb till Red Bull KTM. Factory Yamaha gick nämligen ut för någon vecka sedan och berättade att man förlängt med Justin Barcia, som fick hoppa in för Davi Millsaps under den här säsongen, samt att man skrivit på med Aaron Plessinger att köra 450 från och med 2019. Båda meddelas ha signerat ”multi-year deals”. Därmed ingen plats för Cooper Webb.

Och Red Bull KTM har som bekant endast en förare, Marvin Musquin, kontrakterad för 2019. Broc Tickle satt på ett ettårskontrakt med option på förlängning ytterligare ett, men amerikanen befinner sig fortfarande i ett tomrum efter sitt positiva dopingtest. Tickle är avstängd tills vidare men FIM har fortfarande inte meddelat sitt beslut i ärendet.

Enligt alla möjliga sorts källor kommer Tickles plats nu att tas av Cooper Webb, som uppges ha varit en favorit hos Roger De Coster länge. Återstår att se om Webbs karriär kan få ny fart med Aldon Bakers träningsprogram. Webb vann dubbla titlar i supercross på 250–maskinen, samt en utomhus, men har inte fått det att stämma på 450.

Hos Monster Energy Kawasaki har man nyss meddelat att Eli Tomac fått en ny teamkompis. Joey Savatgy tar klivet från Pro Circuit–teamet och kommer köra 450 från och med höstens Monster Energy Cup. Återstår att se var Josh Grant tar vägen, om det överhuvudtaget blir någon fortsatt körning. Han har i alla fall inte meddelat ännu att han lägger hjälmen på hyllan.

Hos HRC Honda är det helt klart att Ken Roczen kör också nästa säsong, däremot trodde jag att Cole Seelys kontrakt var över. Men tydligen inte. Seely har börjat köra igen efter sin svåra skada och verkar satsa på att vara tillbaka när det är dags för Anaheim 1. Med HRC. Oklart om kontraktet faktiskt sträckte sig över –19, om han förlängt eller om Honda muntligt lovat en förlängning i det fall han själv ville. Japanerna lär mönstra samma duo i alla fall.

Husqvarna har den regerande mästaren Jason Anderson kontrakterad, i princip, på livstid och vid hans sida kommer Zach Osborne, äntligen, få börja köra 450–hoj. Efterlängtat, minst sagt. Däremot oklart vad gäller Dean Wilson, som återigen försvann skadad i början av utomhussäsongen. Senaste ryktena är dock att Wilson blir kvar i teamet och att Husky kör med tre 450–förare, precis som KTM gjorde i fjol.

Suzuki då? Ja, Autotrader/Yoshimura–teamet ger Justin Hill chansen att köra 450–maskin en hel säsong efter att 2017 års 250–mästare fått göra bejublade inhopp såväl inomhus som utomhus i år. Weston Peick, som var stabiliteten själv under egentligen hela året men som saknat de riktiga topparna, har inget kontrakt till nästa säsong men det mest troliga är kanske ändå att Peick blir kvar på gult bredvid Hill. Eller? Chad Reed körde den avslutande Nationals–rundan för teamet och har halva inne. Reed har väl ett år till i sig va?

Det var fabriksteamen. Vid sidan av dem har vi två 450–team med fabriksbackning där vi lär se samma duos nästa år – Blake Baggett och Benny Bloss hos Rocky Mountain ATV/MC–KTM–WPS och Justin Brayton och Vince Friese hos Smatop/Motoconcepts Honda.

Sedan har vi ett antal förare som fortfarande står utan kontrakt till nästa säsong, men som fortfarande kan hävda sig – vi har nämnt Chad Reed, Josh Grant och Broc Tickle, om denne mot förmodan skulle för börja tävla igen, men också Malcolm Stewart, Tyler Bowers, Justin Bogle, Phil Nicoletti och Kyle Cunningham bland andra. Och får vi se fransmannen Cedric Soubeyras tillbaka nästa säsong? Eller Gauthier Paulin, som inte har något kontrakt att köra VM nästa år och som länge blickat mot USA? De närmaste veckornas Silly Season lär bringa mer klarhet.