Helsingborgsföraren Jonathan Bengtsson utklassade allt motstånd, när de danska motocross-mästerskapen inleddes i Holstebro. I det första vann Jonathan med 48 sekunder före tvåan.

Det var en fin uppladdning inför kommande helgs SM-premiär som Jonathan åkte till danska Holstebro på Jylland. På träningen lyckades han inte så bra men under tidskvalet slog han till med två sekunder bättre varvtid än tvåan. I första heatet tog Jonathan starten och körde helt enkelt ifrån de övriga och vann som sagt med 48 sekunder före Mathias Jörgensen och den danske veteranen Kasper Jensen. Felix Nilsson var sexa och följdes närmast av Varbergs Oliwer Olsson.

I andra heatet gjorde Jonathan en dålig start och var runt 25a, men vi första varvningen var han nia och efter ytterligare ett varv ledde han. Segermarginalen blev denna gång 18 sekunder till Kasper Jensen. Oliwer Olsson fajtades om tredjeplatsen med Benjamin Strate och fick till slut nöja sig med fjärdeplatsen, vilket var grymt starkt gjort. Felix Nilsson bröt.
I MX1-klassen vann Stefan K Olsen båda heaten före Kim Sörensen. Sammanlagt bäste svensk blev Rasmus Lavesson som tia, närmast följd av Tom Johnsson och Rickard Hansson.