För en liten stund sedan blev det klart att Sösdalas Jesper Jönsson får åka MX2-VM i helgen på Glimminge Motorstadion i Uddevalla.

Jesper Jönsson är klar för helgens MX2-VM på Glimminge Motorstadion i Uddevalla.

Motocross-sektionens Håkan Olsson fick meddelandet för någon timme sedan att det fanns ett återbud i MX2 och då gick platsen direkt till 18-årige Jesper Jönsson som fanns på plats.
– Det är riktigt skönt att jag får åka, det hade varit jobbigt att stå bredvid och bara titta på brorsan, sa Jesper glatt efter beskedet.
Jesper har ju som bekant haft en jobbig start på säsongen. Efter en perfekt uppladdning kraschade han på tidskvalet vid SM-premiären i Vissefjärda och ådrog sig en allvarlig hjärnskakning. Den höll honom även borta från den andra SM-tävlingen i Tomelilla och han gjorde comeback i Tibro. Men det var först i Ulricehamn som formen kom tillbaka och Jesper blev totaltvåa bakom brorsan Pontus. Nu när Jesper fått beskedet om start började han omedelbart ladda inför helgen.
–  Jag har varit mentalt förberedd på start, det var ju samma förra året att vi fick reda på det på fredagen. Vi kom hit redan på förmiddagen och det var skönt att få reda på det redan i dag, förklarar Jesper Jönsson.
Därmed har vi sju förare i MX1-VM, fem i MX2-VM och hela nio i 125-EM. Så ge er nu av till motocrossmetropolen Uddevalla och heja fram våra svenska förare till stordåd.