Den svenske lagledare Joakim Hansson har tagit ut följande lag att representera Sverige i lag-VM den 17-18 september i franska St. Jean D´Angely, Fredrik Norén, Filip Bengtsson och Tom Söderström.

Filip "Fillibang" Bengtsson blir debutant vid årets Motocross of Nations i Frankrike.

– Efter de senaste årens höga målsättningar vill jag sänka kraven och målbilden en aning. Grundmålet är att kvalificera till till finalen, med lite flyt och bra starter finns det möjligheter att för en placering bland de 12-15 främsta lagen i Motocross of Nations, förklarar Joakim Hansson.

Fredrik Norén i MX1 var ju självskriven efter hans fina körningar i US-nationals, där han ligger 24a i 450-klassen. I MX2 får han sällskap av Filip Bengtsson, som gjort många fina lopp i VM och EM i sommar.

Lag-VM debutanten Filip ”Fillibang” Bengtsson blev tvåa vid MX2-EM i Spanien och följde upp med att bli enda svenska poängplockaren i Uddevalla-VM. För några veckor sedan var han totalfemma i MX2-EM vid tävlingar i lettländska Kegums. I söndags körde han in som 17e man i första VM-heatet för MX2 i belgiska Lommel.

Tom Söderström tvingades bryta Uddevalla-VM sedan axeln hoppat ur led. Tidigare på säsongen dominerade han SM-tävlingen i Vissefjärda och var på väg även i Tibro, då ett finger hoppade ur led men han ändå blev tvåa. Årets bästa heat kom vid MX3-VM i Finland där han blev tvåa i andra heatet, sedan han brutit det första.

I nuläget är samtliga dessa grabbar 19 år men innan lag-VM har Tom hunnit fylla 20 år. Ett ungt lag som vi önskar all framgång.