Det är nu klart att den 16-årige svenska crossmästarinnan Emelie Dahl kör Yamaha 2014

Emelie Dahl kör 250 Yamaha 2014 i ett samarbete med Fredrik Nilsson, till vänster, på Carla Pro Shop och Yamaha Motor Scandinavia som här representeras genom Stefan Pålsson. Foto: Elina Dahl

Efter att ha diskuterat med flera märken blev det i helgen klart att Emelie Dahl kör Yamaha genom Carla Pro Shop i Sollentuna. Der var ju först i år som Emelie började åka mot tjejerna, tidigare har hon mest åkt framgångsrikt mot jämnåriga killar. Trots en del strul och sjukdomar tog hon hem SM-guldet, efter att ha vunnit tre heat, tagit fyra andraplatser, fyra tredjeplatser och en fjärdeplats. Emelie passade även på att prova VM-tävlingen i brittiska Matterly Basin, samma helg som hon fyllde 16 år. Trots en vurpa och att hon bromsade stopp, körde hon in som 14e i första heatet. I det andra förbättrade hon sig och blev elva, vilket gav henne tiondeplatsen totalt.
– Det känns jättebra att vi har knutit Emelie till oss, säger Stefan Pålsson hos Yamaha Motor Scandinavia.
– Efter att hon provat cykeln och trivdes på den, började vi sy ihop ett samarbete. Vi på Yamaha kör allt via en handlare och i detta fallet är det Fredrik Nilsson på Carla Pro Shop som ställer upp. Vi tror mycket på Emelie och hennes internationella satsning. Det känns helt unikt att knyta upp en så här lovande tjej i ett samarbete med rutinerade Fredrik Nilsson, berättar Stefan Pålsson hos Yamaha Motor Scandinavia.