Vintercupen Östra Skaraborg är slutkörd för i år och vi har fått elva stycken nya mästare i cupen, som den här gången avgjordes hos Tidaholms MK. Snabbast totalt där var Casper Lindholm, som dock fick nöja sig med andraplats i Senior–klassen. Albin Elowson, som var i Spanien för träning och inte kom till start, hade nämligen redan säkrat cuptiteln. I Dam–klassen kunde Beta Scandinavias Linnéa Åkesson efter sin fjärde seger för året försvara sin titel från 2021. 

Här kan du köpa din prenumeration på Race Magazine, från 49 kronor.

Albin Elowson kunde redan i den nästa sista rundan av serien säkra segern i totalen. Det spelade nämligen ingen roll att vinterns rookie i serien, Casper Lindholm, sedan avslutade med en klar seger vid finalen i Tidaholm. Han fick trots det nöja sig med en andraplats i Senior, 13 poäng bakom Elowson. Nisse Bengtsson knep tredjeplatsen efter att ha slutat trea i klassen också i Tidaholm, bakom tvåan Pontus Skoog.

I Dam-klassen var Ella Bengtsson snabbare än Linnéa Åkesson på de fyra första varven, men på det femte kunde Beta-föraren hämta in rejält med tid. Och efter att ha varit nästan 1,5 minuter snabbare på det sista vann Åkesson för fjärde gången i år. Hon tog därmed hem totalen, 13 poäng före Bengtsson.

Junior–klassen totalvanns av Marcel Tara, trots att han saknar segrar från de sex tävlingarna. Men Kawasaki-föraren har varit jämnast och efter en andraplats i sista rundan kunde han vinna sammandraget, en ynka poäng före Lukas Largén. Isac Friman vann de två avslutande tävlingarna, i Töreboda och Tidaholm, och blev totaltrea. I Tidaholm imponerade han dessutom som totaltvåa bakom Lindholm.

Fredrik Georgsson vann fyra av de fem tävlingar han körde i år, bland annat de två avslutande, och kunde totalvinna Bredd med bred marginal före SMK Trollhättans Philip Lund. Per Wikvist kunde efter en jämnsäsong strax bakom de snabbaste i klassen ta en tredjeplatsen i sammandraget.

Här läser du senaste numret av tidningen.

I Ungdom E1 hade Alfred Karlsson redan säkrat cupsegern och körde därför Junior i finalen, där han landade som fin sjua. Linus Nyqvist, Stenungsunds MS, kunde ta andra segern för året i klassen och blev därmed tvåa bakom Karlsson. Theodor Popp slutade totaltrea. William Almén och Olof Backman var på pallen i finaltävlingen.

Sista rundan i Ungdom E0 vanns av Viggo Lifvendahl, som också vann premiären i Falköping. Lifvendahl var överlägsen, men hade ingenting med totalen att göra eftersom det var de enda två tävlingarna han körde. Den kunde istället vinnas av Hampus Andersson, tvåa i Töreboda, före Alfred Gustavsson och Hjalmar Johansson – som var trea och fyra i avslutningen.

Matilda Sandberg avslutade med dubbla seger i klassen Motion Dam och vann därmed cupen. I Töreboda var hon närmast före Carolin Wedemalm, som också blev totaltvåa. 

I yngsta motionsklassen för herrar förbättrade Niklas Mörk sin totala andraplats från fjolåret och kunde i år vinna Vintercupen. Laxå MK–föraren blev trea i Tidaholm bakom Tobias Karlsson och hemmaföraren Jakob Johansson, tvåa och trea i sammandraget blev Erik Larsson, som inte körde sista tävlingen, och Joel Kvist.

Motion 40–49 år totalvanns av Tobias Olofsson, femma i fjol, som avslutade med sin tredje seger för året. Olofsson har varit tvåa i de övriga två han kört och vann totalen 15 poäng före Mårten Gustavsson, med Roy Kollberg ytterligare nio poäng efter som trea. Magnus Edberg och Niklas Fransson tog dock placeringarna bakom Olofsson i Tidaholm.

Klas Elofsson, totaltvåa i fjol, kunde i år fira segern i Motion 50–59 år, efter att ha slutat tvåa bakom Robert Salomonsson i sista tävlingen. Salomonsson la därmed beslag på andraplatsen i totalen, 15 poäng bakom Elofsson och 30 före trean Daniel Rahm – som blev fyra i Tidaholm, närmast efter Jonas Johansson.

Avslutningsvis äldsta motionsklassen för förare över 60 år, där Roger Jakobsson, Kullings MS, avslutade med en seger före MCK Hallandias Anders Johansson och Bo Karlsson, Lilla Edets MCK. Johansson slutade därmed tvåa i samtliga sex tävlingar, men kunde faktiskt trots det vinna sammandraget – med bred marginal före Karlsson och med klubbkompisen Mikael Kristensson som trea. 

Foto: Dan Gustavsson/Get Media