Klassiska Päijänne Runt i Finland inleder årets EnduroGP–säsong. En speciell premiär. Inte bara det att tävlingen körs på snö, utan också att upplägget inte kommer vara ett vanligt GP likt. Flera av toppförarna har redan hunnit besöka Finland för att förbereda sig. 

Medan flera av VM–förarna spenderade helgen i Italien, och den första rundan av Italienska Mästerskapet, hittade vi istället E3–världsmästaren Steve Holcombe i Finland. Engelsmannen körde den första rundan av Finska Mästerskapet, och blir kvar ytterligare en period i vårt västra grannland för att få så mycket träning som möjligt inför VM–säsongen som inleds med Päijänne Runt den 25–26 mars.

Här kan ni se en intervju med Holcombe, signerad Jani Hovi på X Racing.

Men det är inte bara Holcombe som tagit sig till Finland under försäsongen. Shercos fabriksteam, med EnduroGP–världsmästaren Matthew Phillips och spanjoren Lorenzo Santolino, har också varit på träningsläger i snön. X Racing passade på att träffa också dem.

Också den femfaldige världsmästaren Antoine Meo tränar snö, och vi tror i alla fall att fransmannen kommer vara tillbaka i VM–cirkusen vid premiären i Finland.