Regnet som vräkt ner under de senaste veckorna ställde till det mer än befarat. På sina ställen var det rena Novemberkåsan när Enduro–VM drog igång i Portugal i dag. Dagens tävling är nerkortad till endast två varv, dessutom är specialproven redan till det andra varvet rejält bantade.

Enduroprovet, som kördes först i morse, höll bra för de första handfull förare, men blev sedan totalt sönderkört när de resterande dryga 100 förare hade gjort sitt. Till det andra varvet, som nyss körts av EnduroGP–förarna och Juniorerna, kortades också provet ner rejält. De snabbaste körde på dryga elva minuter första gången, och knappa tre andra.

Tävlingen, som var tänkt att köras tre varv, är också den nedkortad till två, och även extremprovet lär kortas ner till det andra.

Med fem körd prov, gårdagens SuperTest inkluderat, leder Mathias Bellino totalt. Men den franske E3–världsmästaren är endast sex hundradelar före unge britten Steve Holcombe. Matthew Phillips som trea, åtta sekunder efter.

Mikael Persson är 23:a totalt, och nia i E1, och Tommy Sjöström är med som 31:a.
I Junior leder Josep Garcia, över halvminuten före Giacomo Redondi och emd nästa minuten ner till Diogo Ventura. Albin Elowson är sexa, dryga två minuter bakom och Oliver Nelson tia. Kevin Olsen har fått bryta efter att ha blivit fast på en transportsträcka.

Erik Appelqvist är tvåa i Youth Cup 125, efter att ha varit snabbast i klassen på det första provet. Med två prov kvar att köra är han sju sekunder efter ledande fransmannen Valerian Debaud.

Mathias Bellino leder tävlingen, men har bara sex hundradelar att gå på Steve Holcombe.
Mathias Bellino leder tävlingen, men har bara sex hundradelar att gå på Steve Holcombe.