Det blev kaos på Korsika när trialeliten kom till ön. Det var mycket bra arrangerat från staden Ile Rousse sida, men riktigt uselt agerat från FIM och tävlingens jury som inte lyssnade på förarnas kritik om långa sektioner och dåligt med tid. Följden blev att elitförarna inte hann med att köra första varvet på lördagen och ställde in hojarna för dagen.  Juryn beslutade att lördagensresultat inte skulle gälla, så efter förlängd körtid och kortare sektioner startade tävlingen på söndagen.

Eddie Karlsson kom igång bra på första varvet och låg delad elva, men så kraschade han i nian på andra. Det var en riktigt ful vurpa så att TrialCentral raporterade på Facebook att han hade brutit benet och var på väg till sjukhuset.

– Det såg inte bra ut för benet hamnade i en konstig vinkel, säger Magnus Liljeblad som var ”minder” på denna tävlingen. Dom bar upp honom på vägen och han krya på sig så att han kunde åka runt sista varvet och klippa femmor. Det var synd att det hände för han åkte riktigt bra och det var möjligt att nå en topp tio placering. Nu blev det en femtonde plats och trots alla femmorna var han inte sist i mål. Det där med sjukhus var lättare sagt än gjort.     – Det finns inget sjukhus som kan röntga benet här på ön, så vi får ta färjan till Italien i morgon och pröva där, hoppas att det inte är något brutet så att han kan köra nästa söndag, avslutar Magnus.

Adam Raga, GasGas, vann söndagens tävling före Toni Bou, Montesa och leder nu VM-sammandraget. Foto: FIM Good-Shoot