När i princip alla motocross–, och enduroserier nu dragit igång blev Race Magazine 4, 2022, en fest i tävlingsreportage. En tävlingsbonanza med reportage från bland annat Tibro, Saxtorp, Huskvarna och Eksjö. Numret finns ute att läsa nu!

Men vi kan börja med att berätta om ett exklusivt bokutdrag som finns med i senaste numret av tidningen, nämligen första delen av ett kapitel ur I motocrosslegenders spår – Bo–Ingvar Svenssons praktverk på över 650 sidor och tre kilo, som är ett måste för alla crossnostalgiker. Kapitlet vi i två nummer kommer publicera handlar om Motocross des Nations på Knutstorp 1958. 

Annars är det nya numret fullt av mer färska tävlingsreportage, där vi i det från MXSM–premiären på Saxtorp pratar med bland andra Alvin Östlund, Emil Berggren, Albin Gerhardsson och Ken Bengtsson. I Tibro under premiären av Knobby Swedish Enduro Championship snackade vi förstås med vinnarna Albin Elowson och Linnéa Åkesson, men också med Casper Lindholm, Filip Bengtsson och Hanna Berzelius bland andra.

Förutom premiärerna i Saxtorp och Tibro har vi också varit i Eksjö, Torsvik och Finspång. I Eksjö körde motocrossens USM 85, samt MX2 J19, Svemo Cup 85 Rookie och 85 MX Girls i gång. Hos Huskvarna MK i Torsvik var det premiär för Race Magazine Cup 125U, JSM Open samt MX–Women. Och i Finspång första deltävlingen i endurons USM–serie, med klasserna USM1, USM2, USM3, USM D1 och USM D2.

Vi berättar också om Sverige Cup–premiären, första rundan av SpeedwayGP, den femte och sjätte i MXGP och de senaste i Monster Energy AMA Supercross Championshiop, som korat vinnare i två av tre klasser.

Det och en hel del annat i Race Magazine 4, 2022, som alltså finns att läsa online för prenumeranter nu. I brevlådan väntas den landa under i morgon, fredag, eller på måndag, beroende på hur Postnords utdelning ser ut. 

Har du inte en prenumeration men vill läsa tidningen omgående, går det bra att teckna en prenumeration från 49 kronor här. Då får du tillgång till senaste numret samt vårt arkiv, som sträcker sig tillbaka till 2010, såväl som allt inlåst material på hemsidan.