Krascher, krascher och ännu mera krascher. Den första deltävlingen i årets Junior-VM, som kördes i engelska Kings Lynn, blev en långdragen historia fylld av omkullkörningar. Svenske Joel Andersson hade en tuff kväll – och missade semifinal med fem inkörda poäng. Polske Krystian Pieszczek vann till slut.

Det var inte den lättaste starten på årets JVM. Adrian Flux Arena i Kings Lynn höll inte bästa kvalitet den här kvällen, och det kraschades friskt tävlingen igenom.
Värst gick det för Smedernas polske förare Pawel Przedpelski, som fick föras till sjukhus efter en krasch i sitt tredje heat för kvällen. Det är i dagsläget oklart hur illa det är med den unge polacken.
Joel Andersson är ensam svensk deltagare i årets Junior VM-serie och inledde med tre raka ettor i sina tre första heat. Därefter fick han med sig en tvåpoängare i den fjärde omgången, och hade inför sista heatet i grundtävlingen chans att ta sig till semifinal. Men det blev krasch, uteslutning och bokslut för kvällen på fem poäng.
Finalen, som kördes efter drygt fyra timmar, blev en duell mellan Masarnas britt Robert Lambert och Krystian Pieszczek, där senare avgick med segern. Rospiggarnas succéman och australiensare Max Fricke slutade trea och tyske Erik Riss fyra.