Rospiggarna är tillbaka i elitserien med besked. Inför premiäromgångens bästa publiksiffra, 3615, i Parken i Hallstavik slog de tillbaka tunga guldfavoriten Elit Vetlanda med 46-44. Mannen som fixade segern i sista heatet var återvändaren från Motala, Jonas Davidsson.

– Riktigt skön seger. Ettan var bra hela kvällen, och jag fick på en riktig kanonstart, sedan får jag tacka Korneliussen på trean att han styrde hem enpoängaren. Det var han som gjorde det stora jobbet, säger Jonas Davidsson, vars kanonstart från bana ett höll hela heatet fram till 4-2 för Rospiggarna.
Rospiggarna visade att de kommer bli en tuff nöt att knäcka på sin hemmaplan. Men det var inte den erfarna trion Andreas Jonsson, Grzegorz Walasek och Chris Harris som anförde hemmalaget. Istället klev ”andrakedjan” med Mads Korneliussen, Jonas Davidsson och Timo Lahti fram och ledde laget till seger.
– Många av oss har kört här i många år, och jag kände på förhand att vi hade en bra chans, säger Rospiggarnas finske racer Timo Lahti.
I stjärnspäckade Elit Vetlanda fanns det både toppar och floppar. Tai Woffinden visade att han bli en tillgång, både på banan och i depån. Däremot finns det mycket mer att ta ut av Emil Sayfutdinov, som inte fick till det ordentligt förrän i sitt sista heat.
– Det är många lag som kommer att få problem på den här banan. Vi kommer tillbaka. Det är inte nu vi ska vara som bäst, sa Vetlandalagledaren Fredrik Staaf efter matchen.
Övriga premiärresultat:
Dackarna – Indianerna 49-41.
Piraterna – Vargarna 41-49.
Ikaros Smederna – Västervik 56-34.