Nu bryter årets allsvenska play off-semifinalist Örnarna tystnaden och presenterar sina första två nyförvärv till nästa säsong.
Skaraborgarna har gjort klart med en ung värmlänning och en rutinerad polack.
Vi snackar om Victor Palovaara,17, och Krzysztof Jablonski, 34.

Palovaara
Det blir Örnarna för 17-årige Victor Palovaara nästa säsong. Örnarna har kontrakterat värmlänningen som gästförare. I år åkte Victor för Avantia i allsvenskan. Foto: PER GUSTAFSSON

Victor Palovaara kontrakteras som gästförare i allsvenskan. Han är sedan tidigare klar för Valsarna i elitserien. Nu får den talangfulle värmlänningen från Hammarö ett bekvämt upplägg med två klubbar på nära håll. Den gångna säsongen hade han Vargarnas andraklubb Avantia som allsvensk adress.
För Örnarnas del är det också en ypperlig lösning. Victor är inte bara väldigt utvecklingsbar. Han fyller rollen som obligatorisk junior. Eftersom hemmasonen Christian Agö blir 22 nästa år var det fyrfaldiga mästarlaget tvungna att hitta ett annat alternativ på juniorposten. Victor är naturligtvis som klippt och skuren i det fallet.
– Vi stor stenhårt på Victor, deklarerar Örnarnas lagledare Björn Johansson. Han vill ha mycket körning och det har vi möjlighet att erbjuda honom.
– Vi är också övertygade om att han kommer att fortsätta sin spännande utveckling. Han kör inte dåligt nu heller, men han kommer givetvis att bli ännu bättre. Vilket lovar gott. Han är ju redan en av landets vassaste juniorer.
Även det andra nyförvärvet har anknytning till Värmland trots att han hämtas i Polen. Örnarna är överens med Krzysztof Jablonski som under ett par säsonger gjorde ett uppskattat jobb för Valsarna. Krzysztof var för två år sedan med om att ta upp Valsarna i elitserien. På Örnarnas bekostnad till och med. I en hyperdramatisk play off-final lyckades polacken smita förbi Mikael Max när ett varv återstod av det första skiljeheatet och spräcka det poängövertag som hade betytt örnavancemang. I och med Jablonskis omkörning förlängdes kvalmatchen med ett skiljeheat till – och då vann Valsarna.
Men nu är den episoden glömd. Lagledare Johansson är glad över det här allsvenska tillskottet.
– Vi får hoppas att vår baneman kan bli vår lyckostjärna istället, skrattar han.
Tack vare värvningarna av Palovaara och Jablonski har Örnarna helt klart med fyra förare till 2012. Klubben är likaså överens med Christian Agö och Pontus Nilsson. Därutöver jobbas det naturligtvis hårt på att behålla galjonsfiguren Peter Karlsson. Örnveteranen har uppvaktats av seriekonkurrenten Ikaros Smederna och har av allt att döma ännu inte bestämt var han kommer att köra nästa säsong.