Under helgen fastslogs att Motala och Piraterna Speedway kommer att arrangera en av två semifinaler i U21-VM för lag under 2014. Sverige kommer att ha en av platserna i tävlingen och får möta Polen, Ryssland och Finland. Tävlingen på Motala Arena kommer att köras den 5 juli. 

Segraren i tävlingen går direkt till finalen i danska Slangerup den 23 augusti. Även den bästa tvåan från de båda semifinalerna tar sig dit. Danmark är direktkvalificerat i egenskap av värdnation. Den andra semifinalen körs redan den 7 juni i tyska Teterow och här möts Storbritannien, Tyskland, Tjeckien och Australien.
– Det känns bra att vi kan få köra två semifinaler i Lag-VM på hemmaplan nästa år, både för juniorerna i Motala och för seniorerna i Västervik. Det borde öka våra chanser att nå finalen, speciellt för våra juniorer, tycker SSI:s vd och FIM:s race director Tony Olsson.
Det står också helt klart att Sverige går direkt till semifinalen i Lag-VM som avgörs i Västervik den 29 juli. Anledningen är att både Finland och Frankrike har tackat nej till att kvala, och därmed finns inte utrymme för två kval. I det kval som kommer att köras deltar Slovenien, Italien, Ryssland och Tyskland.
– Sverige var rankat åtta i lag-VM efter fjolårets prestation, och tar sig den vägen vidare till semifinal direkt, då Polen i kraft av värdnation för race-off och final är direktkvalificerade, säger Tony Olsson.
Motstånd för Sverige i Västervik är ännu inte officiellt.
De individuella kvalen är också fastställda. Kvalen till Grand Prix-serien 2015 körs i St Johann och Ljubjlana den 7 juni samt i Abensberg den 9 juni. Här har Sverige fyra platser att tillsätta. Förarna som går vidare till race-off får sedan köra detta i Gorican respektive Czestochowa. GP Challenge avgörs sedan i italienska Lonigo den 20 september.
På U21-sidan inleds säsongen tidigt. Semifinalerna inleds den 27 april i tyska Neustadt, och körs även i Terenzano (3 maj) och Leicester (10 maj). Här har Sverige fem platser att tillsätta – och det är i dagsläget osäkert om det hinner att bli någon nationell och nordisk kvalificering om platserna på grund av den tidiga starten på säsongen.