Som Race Magazine tidigare avslöjat blir Morgan Andersson ny svensk förbundskapten i speedway. Svemo meddelar att han tillträder uppdraget med omedelbar verkan.

Morgan Andersson, som tidigare coachat Västervik, Smederna och Dackarna i elitserien tar över som förbundskapten för A-landslaget i speedway.
– Jag ser fram emot uppdraget som Förbundskapten. Det är viktigt för svensk speedway att vi är med och krigar mot de bästa nationerna. För att kunna göra det behöver vi få med alla förare som kan komma att bli uttagna. Målsättningen är att ta en medalj vid Lag-VM, säger Morgan Andersson i ett pressmeddelande
I Morgan Anderssons uppdrag ligger följande:
* Ha ansvar för laguttagning och coachning vid Lag-VM.
* Nominera förare till 2015 års EM-, och VM-kval.
* Nominera förare till SM-finalen samt ta ut förare till SM-kval.
* Vara lagledare vid Speedway Best Pairs-tävlingarna.
Tony Olsson, koordinator för track racing, vid Svemo är mycket nöjd att ha hittat ersättaren till Stefan Andersson Skill.
– Vi är väldigt nöjda att Morgan tackat ja till att axla rollen som förbundskapten för seniorerna i speedway. När Morgan tar på sig en arbetsuppgift gör han det till 100 procent, han är en otroligt engagerad person. Han har lätt för att prata med förarna och jag är säker på att han kommer få en bra respons från förarna, säger han i ett pressmeddelande.
Anders Fröjd, som under förra året ledde landslaget tillsammans med Stefan Andersson Skill kommer under 2015 att enbart ha hand om juniorlandslaget.