Allsvenskan i speedway blir en stark profil rikare. Fredrik Lindgren har skrivit ett gästkontrakt med Griparna i Nyköping.
– Det blev klart i fredags. Nyköping ligger nära från min bas i Örebro och Kumla. Det passar mig perfekt, säger Fredrik Lindgren. 

Lindgren går in på monstersnittet 3,0 och sväljer därmed närmare en tredjedel av Griparnas taksnitt. Men han har inte skrivit på för att vara back-up, utan kommer att köra kontinuerligt. Om det innebär att styrningar i den polska eller engelska ligan får stryka på foten under 2014 blir en senare fråga.
– Jag kommer att träffa Wolverhampton senare den här veckan. Vi får se vad som händer. Det är ganska rörigt just nu, vad det gäller regler och annat i både Polen och England, säger Fredrik Lindgren.
I England handlar mycket om ligaavtalet med Sky Sports kommer att förlängas eller inte. Uppgifter till Race säger att så inte kommer att bli fallet.
Angående en fortsättning som Grand Prix-förare nästa säsong finns inga nyheter att förtälja. Även om den polska sajten espeedway.pl under måndagen gick ut med uppgifterna att trion Tomasz Gollob, Chris Holder och Andreas Jonsson ska vara klara wild card till 2014 – och att Grigory Laguta ska ha blivit tillfrågad men ej bestämt sig.
– Jag har inte hört något nytt, men de borde gå ut med det snart, säger Fredrik Lindgren.
Vad han däremot vet är att han kommer stå på startlinjen när Gotland Grand National i enduro avgörs i november.
– Jag kommer att köra motionsklassen. Det ska bli skoj, men det kommer säkert att bli tufft. Det är första gången jag är där, säger Fredrik Lindgren.
Lindgren blir nu en av allsvenskans största stjärnor under 2014.
Här nedan följer en kort genomgång om vad som hänt i de allsvenska klubbarna:
Gnistorna.
* Här fortsätter Mikael Max och Miroslaw Jablonski, och dessutom har skåningarna värvat dansken Patrick Hougaard, som inledde 2013 i Dackarna, men avslutade den i Masarna.
Griparna.
* Förutom den stjärnspäckade värvningen av Lindgren så har Joel Larsson och förstaårsjunioren Joel Kling från Dackarna anslutit, liksom Viktor Bergström från Lejonen. Fem man har försvunnit, Linus Eklöf och Alexander Edberg till Hammarby, Robin Thörnqvist Valsarna, Ludvig Lindgren Örnarna och Pontus Aspgren Lejonen.
Hammarby.
* Satsar på snabb elitseriecomeback. Har sajnat upp Magnus Zetterström och Kim Nilsson som gästförare. På pluskontot finns nämnda Gripduon Alexander Edberg och Linus Eklöf, samt finska duon Tero Aarnio och Kauko Nieminen och Daniel Henderson. Dessutom fortsätter ukrainska esset Andrej Karpov.
Lejonen
* Här har vi också en klubb som vill tillbaka till elitserien. Anders Fröjd är tillbaka som lagledare och i truppen återfinns bland annat Linus Sundström, David Ruud, Niklas Porsing och Robert Miskowiak. Gästförare blir Jonas Davidsson, Oliver Berntzon och unge piraten Alex Johansson.
Masarna
* Ytterligare en klubb som vill härja i toppen. Har fått hem Dennis Andersson och samtidigt fortsätter Anton Rosén och Antonio Lindbäck, plus att svenske juniormästaren Fredrik Engman ansluter. Har flera platser kvar att fylla. Varning för Masarna.
Valsarna.
* Värmlands speedwaystolthet är tillbaka i acceptabla sammanhang igen. Har mycket på gång, men har hittills meddelat att hemmasönerna Robin Thörnqvist och Daniel Nermark kör för klubben. Intressant är att Per Jonsson blir tränare.
Örnarna.
* Sist men inte minst 2013 års finallag i allsvenskan. Har fortsatta elitserieambitioner. I skrivande stund är följande förare klara. Magnus Karlsson, Peter Karlsson, Robin Aspegren, Freddy Godlund, Jacob Thorssell, Ludvig Lindgren och Olof Nilsson. Örnarna blir att räkna med i en på papperet mycket intressant allsvenska 2014.