I det 36:e försöket gick allt rätt. Greg Hancock tog äntligen sin första Grand Prix-seger på en svensk speedwayerna – och befäste sin VM-ledning när fem deltävlingar återstår. 

Lika säker som Tony Rickardsson var på en speedwaysadel lika säker verkar han vara på att tippa. I en paus av Målillas Grand Prix-tävling, som fullföljdes under söndagsförmiddagen efter gårdagens regn, sa han att han ”skulle sätta sina pengar” på Greg Hancock som vinnare av tävlingen.
Så blev det också. Greg Hancock var snabbast av alla. I finalheatet tappade han starten till snabbe australiensaren Jason Doyle, men ut på sista varvet gled han till ledning och väl där kunde ingen stoppa honom. Det är första gången Greg Hancock vinner en GP-tävling i Sverige, även att han varit i 16 finaler på sina 36 tävlingar.
– På tiden, utbrast han kort efter målgång.
– Jag är väldigt nöjd, och har satt mig i en bra position, men det är en fortsatt jakt som gäller för att behålla min plats i toppen, fortsate VM-ledaren.
Hancock har nu tolv poängs försprång i sammandraget före tvåan Tai Woffinden, 83 mot 71. Britten som inte lyckades ta sig till semifinal i Målilla.
Det gjorde inte heller någon av de fyra blå-gula förarna. Antonio Lindbäck, som låg fyra inför Målilla, hade en tuff start på tävlingen och fick ingen fart i materialet. Avslutningen var bra med fem poäng på två heat, men då var det för sent att nå semifinal. Det gör att Lindbäck halkar ned till sjunde plats i VM-tabellen på 60 poäng.
Även Fredrik Lindgren var på vippen att ta sig vidare efter sin heatseger i den fjärde omgången. Men här gick Niels-Kristian Iversen vidare på inbördes möten med Lindgren. Örebrosonen klättrade dock i sammandraget och närmade sig topp åtta.
Andreas Jonsson hade en direkt svag tävling och fick inte åkningen att stämma alls. Det blev endast två poäng för hans del, och nu är han näst sist i GP-tabellen.
Peter Ljung satsade rejält på sin svenska hemmabana, men fick nöja sig med fyra poäng totalt. Han vurpade i den fjärde omgången och blev liggande, men reste sig och kunde köra sitt sista heat i tävlingen.