Jason Doyle är sannolikt världens snabbaste speedwayförare för stunden. I tyska Teterow tog han sin tredje GP-triumf för säsongen. För svensk del blev det ett misslyckande.

Doyle inledde tävlingen med fyra raka heatsegrar, en överraskande nolla i femte omgången följdes av en andraplats i semifinalen, innan det var dags för final mot Greg Hancock, Bartosz Zmarzlik och Niels-Kristian Iversen.
Här visade den snart 31-årige australiensaren att han är ruskigt snabb för stunden och sprängfylld med självförtroende. Han gick till täten, och det övertaget släppte han inte. Zmarzlik blev tvåa och Greg Hancock fick nöja sig med en tredjeplats.
Amerikanen behåller dock VM-ledningen med fem poängs marginal till den jagande Doyle, som i sin tur har åtta poäng ned till trean Tai Woffinden. Ställningen i toppen är således. Hancock 109, Doyle 104 och Woffinden 96.
Den svenska insatsen var sämre än förväntat. Fredrik Lindgren och Antonio Lindbäck slutade på sex poäng vardera. Lindbäck avslutade tävlingen med en sprakande heatseger, och det såg ut som han hittat någon inställning som han sökt tidigare i tävlingen, men då var det för sent.
Lindbäck, som låg fyra inför Målillas GP-race, har ramlat ned till åttonde plats och har 70 poäng när tre GP-tävlingar återstår med Skandinaviens Grand Prix på Friends Arena härnäst, den 24 september. Lindgren ligger tia, med elva poäng upp till Lindbäck i sammandraget. Lindgren är dock redan klar för GP-serien 2017.
Andreas Jonsson tvingades stå över tävlingen på grund av den svåra kraschen i Målilla tidigare i veckan.