Niels-Kristian Iversen vann sin första GP-tävling för säsongen – och troligen den sista GP-tävlingen på Parken i Köpenhamn. Han gjorde det före sensationen Troy Batchelor och nye VM-ledaren Greg Hancock. Den svenska insatsen slutade i ett nytt misslyckande, där varken Andreas Jonsson eller Fredrik Lindgren nådde semifinal.

Den danska succén var i det närmaste total när GP-cirkusen stannade till i Köpenhamn. Troligen för sista gången. Enligt uppgift kommer inte kontraktet med BSI om en fortsättning att förlängas.
Men avslutningen var magisk för dansk del. Niels-Kristian Iversen drog till ledning i finalen, och behöll den positionen över mållinjen. Han jagades av, den dittills obesegrade Troy Batchelor, som gjorde sin bästa GP-tävling i karriären.
Iversen var en av tre danskar som tog sig till semifinal, där wild cardet och sensationen Peter Kildemand slutade fyra i finalen. Michael Jepsen Jensen, som ersatte skadade Chris Holder, blev utslagen i den andra semifinalen. Noterbart är att danske VM-trean Nicki Pedersen hade en jobbig kväll och var långt från semifinal på sina fem poäng.
För svensk del var det också en ångestfylld tävling. Andreas Jonsson vann lekande lätt sitt första heat, men sedan var det roliga slut och Jonsson slutade på sex poäng.
– Inget roligt alls. Det är så frustrerande, man är så laddad, och så funkar det inte, sa Andreas Jonsson till Race kort efter tävlingens slut.
Fredrik Lindgren var lika frustrerad, och lämnade Parkens depå kort efter att han kört klart. Efter de två inledande tvåpoängarna så blev det tre raka nollor för Lindgren, som därmed gjorde sitt sämsta resultat i årets GP-serie.
Ny VM-ledare är Greg Hancock, som sin vana trogen håller en imponerande jämnhet och snöt till sig en ny finalplats, trots att åkningen inte stämde helt hundra. VM-ledaren inför tävlingen, Tai Woffinden, började tävlingen klent, men avslutade grundtävlingen med två heatsegrar som tog honom till semifinal. Men där var det stopp för britten.