Tillbaka i Dackarna – men spolad i det danska landslaget.
För den tidigare landslagskaptenen Hans Andersen har vårens fotfraktur kostat många veckors ofrivillig vila.
Nu berövas han dessutom en plats i Danmarks sexmannatrupp till lag-VM.
– Det är en jättebesvikelse, säger Hans till Ekstrabladet.

Hans Andersen
Hans Andersen är åter i farten, men petas överraskande nog i det landslag som Danmark kör med i lag-VM i juli. Foto: PER GUSTAFSSON

Hans Andersen bröt ena fotleden i samband med en joggingrunda i början av säsongen. Skadan har hållit honom borta från speedwaybanorna ända tills mitten av förra veckan. Då gjorde 30-åringen comeback och åkte sju heat i Vojens match i superligan mot Fjelsted. I lördags följde han upp återkomsten med att bli nia i GP-kvalet i italienska Terenzano och gå vidare till semifinal. Och på tisdag dyker Dackarnas trotjänare upp i elitserien igen. Dansken är uttagen till matchen mot Piraterna hemma på G&B Arena i Målilla.
Speedwaylivet borde rimligen åter leka för honom.
Men i dag råkade Hans ut för en präktig kalldusch. Då presenterade Danmarks förbundskapten Anders Secher den rödvita garnityren till årets lag-VM. Secher levererade en präktig skräll. Han väljer att peta den mångårige GP-stjärnan från Fyn och istället bereda plats för Mads Korneliussen.
För Hans del kom beskedet som en riktigt negativ överraskning.
– Självklart är är det en jättebesvikelse. Det är lång tid tills vi ska köra och därmed också lång tid att komma tillbaka, men han vill väl ruska om i säcken, säger han till ekstrabladet.dk.
Secher väljer således att satsa på Mads Korneliussen som därmed får förtroendet i landslaget för första gången.
– Man ska ju bjuda på en överraskning emellanåt och Mads har kört riktigt starkt i England och Danmark, förklarar Anders Secher sitt val för ekstrabladet.dk.
Så här ser det danska VM-laget ut i sin helhet: Nicki Pedersen, Kenneth Bjerre, Bjarne Pedersen, Niels-Kristian Iversen, Mads Korneliussen och Nicolai Klindt (reserv).