Grand Prix-serien gör i helgen halt i Målilla på lördag kväll där Sveriges Grand Prix avgörs – och där fyra av 16 förare är svenskar.

Det är dags för Sveriges Grand Prix. Säsongens sjätte deltävling, som gör att GP-serien kliver in på den avgörande halvan av säsongen.
Fyra svenskar kommer till start. Förutom de två ordinarie Andreas Jonsson och Antonio Lindbäck så ersätter åter Fredrik Lindgren den skadade polacken Jaroslaw Hampel ännu en gång, och som wild card kör hemmastjärnan från Dackarna, Peter Ljung.
I sammandraget leder Greg Hancock tre poäng före Tai Woffinden, tolv före trean Jason Doyle och 13 före fjärdeplacerade Antonio Lindbäck. Det känns inte omöjligt att nämnda kvartett kommer att tillhöra toppen även i Målilla.
Lindbäck som vann senast i Cardiff har bra historik i Målilla, där han var trea förra året och tvåa 2012. Även Andreas Jonsson har bra fina minnen från Målillas GP-race där han tog sin första GP-triumf 2006, men har samtidigt inte varit på pallen sedan 2011.
Fredrik Lindgren har kört en final, 2010, där han fick nöja sig med en fjärdeplats. Historiskt sett har åtminstone en svensk lyckats bra varje år i Målilla. Det återstår att se hur det ter sig den här gången.
Lottningen till Sveriges Grand Prix ser ut så här:
1. Greg Hancock
2. Peter Ljung
3. Matej Zagar
4. Andreas Jonsson
5. Niels-Kristian Iversen
6. Maciej Janowski
7. Nicki Pedersen
8. Chris Holder
9. Antonio Lindbäck
10. Peter Kildemand
11. Tai Woffinden
12. Fredrik Lindgren
13. Jason Doyle
14. Bartosz Zmarzlik
15. Chris Harris
16. Piotr Pawlicki
17. Jacob Thorssell (banreserv)
18. Kim Nilsson (banreserv)