Det är laget och sammanhållningen som går i första rummet när Hammarby Speedway gör comeback i elitserien. I linje med den intentionen värvar stockholmarna de två polska lagåkarna Grzegorz Walasek och Robert Kosciecha. Samtidigt är Vargarna på väg att fälla en bomb. Klubben kommer i morgon att presentera trefaldige världsmästaren Nicki Pedersen som sitt nyförvärv!

Först och främst låter vi Hammarby kommentera sina senaste förstärkningar. Det vill säga Grzegorz Walasek som den senaste säsongen återfanns i Indianerna och Robert Kosciecha som figurerat i såväl som Rospiggarna som Piraterna. 
Nu hamnar duon hos elitseriens sent anslutna nykomling. 
– Vi är mycket nöjda. Båda två passar perfekt in i det vi vill, att bygga en trupp där lagandan och att köra för Bajen Speedway är viktigare än de individuella prestationerna, konstaterar Tommy Cederlund, ordförande i Hammarby Speedway, i ett ädelt uttalande som svarvats till i ett pressmeddelande som dök upp tidigare i eftermiddags. 
I samma pressrelease understryks att förbundsturerna angående uppflyttningen till elitserien gjort att klubben är sen med arbetet att fylla truppen och att marknaden är tömd till stor del. 
– Förutsättningarna är inte optimala, men vi är övertygade om att vi kommer att få ihop ett starkt lag som kommer att kriga på övre halvan, tror Tommy och påpekar:
– Som sagt, utbudet är begränsat, men det kommer att gå. Det roliga är att så många visat intresse att köra för oss. Vi har även sagt nej till förare. 
Förutom Walasek och Kosciecha har Hammarby till dags datum klart med Andriej Karpov, Martin Smolinski, Linus Eklöf och Alexander Edberg. Arbetet att fullborda elitserietruppen med ytterligare starka namn pågår för fullt. 
I Norrköping, hos Vargarna, är situationen den rakt motsatta. Deras trupp var egentligen klar. Nu får östgötarna gallra besättningen med minst en förare. Klubben tänker nämligen bereda plats för dansken Nicki Pedersen. Nicki kommer att presenteras i morgon lördag vid en presskonferens i Norrköping. I nuläget bekräftas inte det här från något håll, men vi har fått veta på omvägar att Vargarnas sportchef Michael Olsson träffade Nickis manager Helge Frimodt Petersen i Köpenhamn för cirka två veckor sedan. Parterna har därefter närmat sig varandra i förhandlingarna steg för steg. 
Nu är alltså en överenskommelse nådd. 
Vargarna offentliggör nyheten i morgon vid en presskonferens på Ica Maxi i Norrköping. Vargarna blir lika med Nickis sjätte svenska klubb i karriären. Han har tidigare kört för Filbyterna, Västervik, Smederna, Hammarby samt Lejonen vilka han fört till två SM-guld på tre säsonger. Men 33-åringen har faktiskt en viss koppling till Vargarna sedan tidigare. Hans storebror Ronni Pedersen, som inte längre är aktiv, representerade under en period de sexfaldiga mästarna. 
Eftersom Vargarna inte vill bekräfta värvningen förrän i morgon kommenterar man inte heller vem eller vilka förare som plockas bort. Tipset är att det antingen blir Adams Shields eller Tai Woffinden – eller rent av båda två. Det sägs att Shields varit omständlig att göra med. Det har också viskats om att Woffinden framfört på egen begäran att han vill bryta sitt långtidskontrakt med östgötarna. I och med att klubben säkrat självaste Nicki Pedersen till nästa säsong kanske de är beredda att gå den Australienfostrade engelsmannen till mötes?