Svenske speedwaystjärnan Antonio Lindbäck sitter anhållen – skäligen misstänkt för ett allvarligt brott. Lindbäck nekar till brottsanklagelserna. 

Det var efter Indianernas hemmamatch mot Lejonen på tisdagskvällen som indianstjärnan Antonio Lindbäck greps av polis. Enligt polisen var Lindbäck anhållen i sin frånvaro. Lindbäcks buss och personbil genomsöktes på plats, och hans telefon beslagtogs.

Under natten till onsdag flyttades Lindbäck från polishuset i Örebro till polishuset i Falun. Under onsdagsmorgonen meddelade också åklagaremyndigheten i ett pressmeddelande, att Antonio Lindbäck är skäligen misstänkt för ett allvarligt brott. Vilket såväl både P4 Örebro och Nerikes Allehanda rapporterar om. Skäligen misstänkt tillhör den lägre misstankesgraden på en fyrgradig skala.

Brottet misstänks ha inträffat i februari i Dalarna och anmälan mot Lindbäck gjordes under våren, meddelar åklagarmyndigheten.

– Det var en anmälan som gjordes i våras, mer kan jag inte säga på grund av förundersökningssekretessen, säger åklagare Jenny Granqvist till Nerikes Allehanda.

Indianernas ordförande Dan-Åke Moberg är försiktig i sina kommentarer när Race Magazine når honom för en kommentar.

– Jag vill avvakta. Jag vill tala med honom först, och jag hoppas att få göra det under dagen. När jag gjort det vet jag vad jag ska säga. Jag litar på att han säger som det är till mig, det har han alltid gjort hittills, säger Dan-Åke Moberg.

Moberg är dock kritisk till den omfattande polisinsats som gjordes i samband med gripandet av Antonio Lindbäck. Moberg tycker den var obefogat stor och uppseendeväckande.

– Det här har jag sagt till allihop som var där igår kväll. Vi har ett problem i ett bostadsområde i Örebro, skulle polisen göra samma insats där en kväll så skulle vi aldrig mer ha några problem. Det var minst fyra-fem uniformerade poliser, plus hundpatruller och flertalet civilklädda poliser på plats. Det var helt otroligt, säger han.
* Under onsdagen fick Antonio Lindbäck advokat Åke Broné tillförordnad som sin försvarare. Broné var också med på distans, i ett inledande förhör med speedwaystjärnan.
– Han nekar till de anklagelser som delgivits honom, säger Åke Broné i ett uttalande till Aftonbladet.
– Han mår jättedåligt, just med tanke på det här är något som stör honom i hans tävlingssäsong och han har aldrig varit så bra som han är nu. Det är ett otroligt avbräck. Sen är det allvarliga misstankar som alla så klart skulle må dåligt av att få riktade mot sig, säger Broné vidare till samma tidning.
** Eventuell häktningsbegäran kommer att göras av åklagaren senast på fredag klockan 12.00.