Det blir en fortsatt VM–satsning för Arvid Lüning. Efter en 21:a plats i årets serie kommer svensken nästa år att köra MX2–VM för det holländska teamet Young Motion powered by Resa.

Arvid Lüning hade under 2023 tänkt sig en fortsatt satsning i EMX250, men med de nya åldersreglerna där tvingades han istället ta steget upp till MX2–VM. Totalt blev det tolv GP–tävlingar för GasGas-föraren under säsongen och till slut en fin 21:a plats i VM–serien med 53 inkörda poäng.

Nu står det klart att Lünings VM–satsning fortsätter, men efter att ha kört helt i egen regi i år kommer han under 2024 att tillhöra det holländska teamet Young Motion powered by Resa.

– VM–säsongen i år har varit en positiv erfarenhet för mig och med en bra försäsong tror jag att jag kan utvecklas ytterligare. Samarbetet med Young Motion powered by Resa är en nyckel till det. Nu, när vi inte behöver driva teamet själva, hoppas jag kunna koncentrera mig mer på träningen och att förbättra resultaten, sa Lüning i ett pressmeddelande.

Ron aan de Stegge är teamägare och har imponerats av svensken under säsongen.

– Vi har noga följt Arvids prestationer under hela VM–säsongen och han visade ständigt sin potential att köra in poäng, oavsett banförhållanden. Det är imponerande att se att han, trots sin unga ålder, är en så bra kommunikatör och förstår vilken typ av stöd han behöver för att ta nästa steg, sa teamägaren i samma pressmeddelande.

Vid sidan om sig får Lüning den finske SM–bekantingen Sampo Rainio och ytterligare en, ännu icke namngiven, förare.